Home / HEADER-NEWS / Ψηφίστηκε τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών

Ψηφίστηκε τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 1:25 μμ Μάρτιος 8th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ψηφίστηκε τροπολογία για την παράταση προθεσµίας εκτέλεσης δροµολογίων µεταφοράς µαθητών από προσωρινούς µειοδότες.

1. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν. 4415/2016 (Α΄ 159) η φράση «µέχρι 28.2.2018» αντικαθίσταται µε τη φράση «µέχρι 30.6.2018».

2. Στην παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4415/2016 η φράση «έως τις 28.2.2018» αντικαθίσταται µε τη φράση «έως τις 30.6.2018».
3. Οι διατάξεις των προηγούµενων παραγράφων ισχύουν αναδροµικά από 28.2.2018.

Για την τροπολογία ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στη Βουλή:

«Ο λόγος, όπως ήδη είπατε, είναι για να υποστηρίξω την τροπολογία με γενικό αριθμό 1507 και ειδικό 168. Είναι ένα θέμα το οποίο μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές, αυτό της μεταφοράς μαθητών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως γνωστόν, είναι ευθύνη των περιφερειών αυτό το έργο.

Με την προτεινόμενη διάταξη δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μία παράταση επιπλέον προς την οικονομική επιτροπή των περιφερειών, μέχρι την ολοκλήρωση των αντίστοιχων διαγωνισμών να αναθέσουν την εκτέλεση των δρομολογίων για τους μαθητές. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι διαφορετικό, μέσα στη μέση της χρονιάς, θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για τους ίδιους.

Βεβαίως, θέλω να το πω το εξής: Παρ’ όλο ότι αυτό δεν σημαίνει μία επιπλέον δαπάνη για τον προϋπολογισμό, γιατί καλύπτεται από τους υφιστάμενους προϋπολογισμούς της κάθε περιφέρειας και παρ’ όλο του ότι δεν εμφανίζεται η ίδια εικόνα για κάθε περιφέρεια, υπάρχουν περιφέρειες οι οποίες λειτουργούν με έναν νοικοκυρεμένο τρόπο και συνήθως στις ίδιες περιφέρειες κάθε χρόνο εντοπίζεται η ίδια δυσλειτουργία.

Αυτό μας έχει προβληματίσει και είμαστε σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά προφανώς και με το κεντρικό όργανο των περιφερειών ΕΝΠΕ, να δούμε έναν συνολικό πια τρόπο αναπροσαρμογής και βελτίωσης του συστήματος μεταφοράς των μαθητών ενιαίο για όλη την Ελλάδα, παρ’ ότι δεν είναι ενιαία η γεωγραφική κατάσταση, η μορφολογία κάθε περιοχής. Έχουμε ορεινές περιοχές, έχουμε διάσπαρτα σχολεία, άρα πολλαπλές ανάγκες οι οποίες ποικίλουν από περιφέρεια σε περιφέρεια. Ο τρόπος παρακολούθησης πρέπει να είναι ενιαίος, ηλεκτρονικός με το μικρότερο δυνατό κόστος και την καλύτερη και αξιόπιστη παροχή υπηρεσίας.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να γίνουν, δεν σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο. Με αυτήν την έννοια ζητάμε αυτήν την τετράμηνη παράταση μέχρι τις 30/06/2018, με την εκτίμηση και την ελπίδα σε συνεννόηση με τους κύριους υπεύθυνους, που είναι οι περιφέρειες, να βρούμε πλέον ένα σύστημα και να μην ερχόμαστε κάθε χρόνο με την ίδια παράταση επειδή σε κάποιες περιφέρειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τους την ευθύνη

Σας ευχαριστώ».

Η Αιτιολογική Έκθεση αναφέρει


 

Ένα σχόλιο

  1. Ως πότε θα μένουν απλήρωτοι οι οδηγοί και οι λεωφορειχούχοι των ΚΤΕΛ, που δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο για την ψυχή της μάνας τους, χωρίς να έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, έστω για το πετρέλαιο;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...