Home / HEADER-NEWS / Ψηφίσματα Συλλόγων για τις μετατάξεις

Ψηφίσματα Συλλόγων για τις μετατάξεις

Δημοσιεύτηκε: 10:13 μμ Μάρτιος 27th, 2018  


Δημοσιεύουμε τα ακόλουθα ψηφίσματα για τις μετατάξεις:

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠ/ΓΩΝ ΣΤ΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΚΟΝΤΟΣΟΓΛΟΥ -56626 ΣΥΚΙΕΣ

Προς τη Δ.Ο.Ε

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013                                                           

                                                       

 

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενημερώθηκε σχετικά με την Απόφαση 3404/2017 του ΣΤΕ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το Ν.4172/2013, συναδέλφων-φισσων των κοινών ειδικοτήτων.

Είναι γνωστό ότι οι μετατάξεις αυτές είναι παράτυπες, σύμφωνα με το πόρισμα των Σώματος Εκλεκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και πρόσφατα με την απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας.  Είχαν ως αποτέλεσμα δε, οι συνάδελφοι-φισσες των κοινών ειδικοτήτων της Π.Ε να αδικηθούν κατάφωρα αφού αν και είχαν πολύ περισσότερα μόρια παρέμειναν μακριά από τους τόπους των συμφερόντων τους και δεν μπορούν μέχρι  και σήμερα να μετατεθούν σε αυτούς.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με βάση όλα τα παραπάνω σας καλούμε να περιλάβετε στα αιτήματα αιχμής του κλάδου μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ την άμεση αποκατάσταση των συναδέλφων-φισσων της ΠΕ που αδικήθηκαν, με μετάθεση τους στους τόπους των συμφερόντων τους.

 

                                               Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                               ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

   

 

Κοζάνη  26/3/2018  Αρ.Πρωτ. 25

 

Παπαγιάννη 3

Τ.Κ 50131 Κοζάνη

Τηλ –fax 2461034739

Email: sypekoz@gmail.com

ΠΡΟΣ:

           Κοιν:

ΔΟΕ

ΜΕΛΗ  ΜΑΣ

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ

ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κοζάνης καλεί το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε να πάρει θέση για το θέμα των μετατάξεων μετά τις τελευταίες εξελίξεις , ιδιαίτερα μετά την απόφαση 3404/2017 του ΣΤΕ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το Ν.4172/2013, συναδέλφων-φισσων των κοινών ειδικοτήτων. Να προτείνει και να πιέσει το ΥΠ.Π.Ε.Θ ώστε με ενέργειές του να αρθούν οι χρόνιες αδικίες εις βάρος των συναδέλφων μας της Α/θμιας Εκπ/σης και κυρίως των Γυμναστών. Αν χρειαστεί να γίνει νέος κύκλος Μεταθέσεων. Είναι γνωστό ότι οι μετατάξεις αυτές είναι παράτυπες, σύμφωνα με το πόρισμα των Σώματος Εκλεκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και πρόσφατα με την απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας.  Είχαν ως αποτέλεσμα δε, οι συνάδελφοι-φισσες των κοινών ειδικοτήτων της Π.Ε να αδικηθούν κατάφωρα αφού – αν και είχαν πολύ περισσότερα μόρια – παρέμειναν μακριά από τους τόπους των συμφερόντων τους και δεν μπορούν μέχρι  και σήμερα να μετατεθούν σε αυτούς.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με βάση όλα τα παραπάνω σας καλούμε να περιλάβετε στα αιτήματα αιχμής του κλάδου μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ την άμεση αποκατάσταση των συναδέλφων-φισσων της ΠΕ που αδικήθηκαν, με μετάθεση τους στους τόπους των συμφερόντων τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κωτούλας      Αθανάσιος                                Βίλδος Αθανάσιος

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2013, με το άρθρο 82, παρ. 11 του Ν. 4172/2013, μετατάχθηκαν 3559 εκπαιδευτικοί κοινών (Γυμναστές, Μουσικοί, Αγγλικών) και μη κοινών (Γαλλικών, Γερμανικών, Καλλιτεχνικών, Θεατρολόγοι, Πληροφορικής) ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια (ΔΕ) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ), με τη δέσμευση ότι θα τους δοθούν άμεσα οργανικές θέσεις.

Την ίδια περίοδο έμειναν εκτός μεταθέσεων, Γυμναστές, Μουσικοί και Αγγλικών που προϋπήρχαν στην ΠΕ, που για χρόνια δεν έπαιρναν μετάθεση και την είδαν να γίνεται μακρινό όνειρο αφού στις αιτούμενες θέσεις μετατάχθηκαν συνάδελφοί τους από τη Δ.Ε.

Για το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο έγιναν οι μετατάξεις (αβεβαιότητα, κίνδυνος διαθεσιμότητας κ.τ.λ.) και τις διάτρητες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, η τότε κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη. Η συνέχιση όμως αυτής της κατάστασης βαραίνει εξ ολοκλήρου τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έταζε άμεση λύση και 2 χρόνια μετά δεν έχει κάνει τίποτα!

Φτάσαμε στο 2017, πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, και το ζήτημα αυτό ταλανίζει τόσο τους μεταταγμένους, που δεν έχουν οργανική θέση, όσο και τους αμετάθετους που παραμένουν χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί έχουν αναγκαστεί να πάρουν ακόμα και άδεια άνευ αποδοχών γιατί δεν αντέχουν τα διπλά οικογενειακά βάρη!

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα. Να πάρουν μετάθεση οι αμετάθετοι και οργανική θέση όλοι, μεταταγμένοι και αμετάθετοι που θα μετατεθούν!

Απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα πριν τις νέες μεταθέσεις:

  1. Να δοθεί η δυνατότητα να γυρίσουν στη Δευτεροβάθμια σε όσους μεταταγμένους το επιθυμούν.
  2. Να αποδοθούν αμέσως οργανικές σε όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς για τις μη προϋπάρχουσες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικότητες (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών).
  3. Για τους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής), να γίνει ενιαία μοριοδότηση (ανά ειδικότητα και μεταθετική περιοχή) για τους μεταταγμένους και όσους αμετάθετους υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης το σχολικό έτος 2012-2013 και το 2013-2014. Να συμπεριληφθούν και όσοι έκαναν αίτηση μετάταξης το 2013, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Να συνταχθούν οι πίνακες (ανά μεταθετική περιοχή) με βάση τα μόριά τους.
  4. Να πάρουν μετάθεση αναδρομικά, κατά προτεραιότητα και με βάση την τότε υπηρεσιακή τους κατάσταση αλλά και τις τότε προτιμήσεις τους όσοι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων (Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής) δούλευαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και είχαν κάνει αίτηση το σχολικό έτος 2012-2013 και το 2013-2014 και είχαν περισσότερα ή ίσα μόρια με τον τελευταίο μεταταγμένο της ίδιας ειδικότητας (πάντα για την ίδια μεταθετική περιοχή).
  5. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, να γίνει αμέσως τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων (μεταταγμένων και αναδρομικής μετάθεσης) σε οργανικές θέσεις, που υπάρχουν ή που συστήνονται, με βάση τα μόριά τους.

Δεν υπάρχει άλλη ανοχή! Καμία άλλη αναβολή! Εδώ και τώρα δώστε λύση στο πρόβλημα!

 

Μάρτιος 2017

 

Το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

αρ. πρωτ.: 42

Ηγουμενίτσα 21/03/2018

syl.ekp.pe.thesp@gmail.com

                                     ΠΡΟΣ

Δ.Σ.  Δ.Ο.Ε.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση για το θέμα των μετατάξεων μετά τις τελευταίες εξελίξεις , ιδιαίτερα μετά την απόφαση 3404/2017 του ΣΤΕ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορά τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το Ν.4172/2013, συναδέλφων-φισσων των κοινών ειδικοτήτων.

Ο σύλλογος μας έχει τοποθετηθεί παλιότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα και σας κοινοποιούμε και τη σχετική απόφαση .

Θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό , το οποίο απασχολεί χιλιάδες συναδέλφους και θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στα αιτήματα της ΔΟΕ

 

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Χριστοφίδης Δημήτριος                                          Τσόδουλος Κυριάκος

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

 

2 Σχόλια

  1. Πολύ καλά τα λένε οι συνάδελφοι εκ Βοιωτίας. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πώς όλα τα αιτήματα που προβάλλουν είναι ηθικά και δίκαια; Αλλά δυστυχώς το τι ψηφίζεται/νομοθετείται κάθε φορά λίγη ή καθόλου σχέση έχει με την ηθική και το δίκαιο.

  2. * Εκ Θεσπρωτίας, όχι Βοιωτίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ζ. Μακρή: Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των αποδοχών που τους αναλογεί

Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ...