Home / HEADER-NEWS / Το πρώτο βήμα για τη θεσμοθέτηση του «έτους γνωστικού αντικειμένου» στα σχολεία

Το πρώτο βήμα για τη θεσμοθέτηση του «έτους γνωστικού αντικειμένου» στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:07 μμ Μάρτιος 1st, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η ανακήρυξη του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών» αποτελεί το πρώτο βήμα για τη θεσμοθέτηση του «έτους γνωστικού αντικειμένου». Εφεξής κάθε έτος θα αφιερώνεται σε μια τέχνη ή μια επιστήμη ή γενικότερα σε ένα γνωστικό αντικείμενο από αυτά που διδάσκονται στην Δ/θμια εκπαίδευση (Μαθηματικά, Λογοτεχνία, Φυσική, Ιστορία, Αρχαία, Χημεία, Μουσική κ.λ.π.) και θα αναπτύσσονται ανάλογες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Γενικότερος στόχος είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας κάθε γνωστικού αντικειμένου για την εκπαίδευση, αλλά και των σχέσεων και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων, καθώς και της ανάγκης για τη διεπιστημονική προσέγγισή τους.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπ.Παιδείας και δίνονται οι κατευθύνσεις για το «Έτος Μαθηματικών».

Στο πλαίσιο του «Έτους Μαθηματικών» καθιερώνεται «Ημέρα Μαθηματικών»: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δ.Ε., με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/Διδασκουσών, ορίζεται η «Ημέρα των Μαθηματικών», η οποία θα διατεθεί για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με θέμα τα
μαθηματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διεξαγωγή ή η παρουσίαση του συνόλου των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη μέρα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...