Τελευταία Νέα

Sunday, 04/22/18, 10:49Πότε λήγει η θητεία εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής, δραστηριοτήτων, πολιτιστικών θεμάτων

Δημοσιεύτηκε:

10:30 μμ Μάρτιος 17th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Οι θητείες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με απόσπαση κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου ως υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχολικών δραστηριοτήτων αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων στις διευθύνσεις εκπαίδευσης λήγουν την 31η-8-2018.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη διαβούλευση και αλλάζει το τοπίο των υποστηρικτικών δομών.

Σημειώνουμε ότι  τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.),  τα οποία έχουν ιδρυθεί σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 111 ν. 1892/1990 (Α΄ 101), όπως ισχύει κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, και προβλέπονται στην παρ. 5 του άρθρου 49 του π.δ. 18/2018, μετατρέπονται στα Κ.Ε.Α. που προβλέπονται στο άρθρο 12.

ΠΔ 18/2018:

Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπάγονται, ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες, πενήντα τρία (53) Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), τα οποία προβλέπονται από το άρθρο 111 παρ.13 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) όπως ισχύει και τα οποία έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν σε Δήμους με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επιχειρησιακός στόχος κάθε Κ.Π.Ε. είναι η υποστήριξη των μαθητών προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν, με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση ανηλίκων τρίτων χωρών
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Στο Καστελόριζο με εντολή Πρωθυπουργού ο Γαβρόγλου για τα κενά των εκπαιδευτικών

Στο Καστελόριζο στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να… ...

Μοιράσου!