Home / Featured / Πως οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογήσουν τους διευθυντές και υποδιευθυντές τους

Πως οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογήσουν τους διευθυντές και υποδιευθυντές τους

Δημοσιεύτηκε: 7:55 μμ Μάρτιος 17th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Πέρα από τους προϊσταμένους του κάθε στελέχους στην αξιολόγηση συμμετέχουν και οι υφιστάμενοί τους. Η αξιολόγησή τους λαμβάνεται και αυτή υπόψιν για την εξαγωγή του τελικού συμπεράσματος αφού όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου η βαθμολογία κάθε ετήσιας αξιολόγησης των στελεχών σύμφωνα με τις παραγράφους 12 και 13 συνοδεύει τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης κάθε στελέχους και συνεκτιμάται κατά τις αξιολογήσεις του.

Στην αξιολόγηση λοιπόν θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων για τους διευθυντές και υποδιευθυντές τους όπως ορίζει το σχετικό χωρίο: «Οι διευθυντές ή προϊστάμενοι και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και οι υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ. αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των οικείων σχολικών μονάδων ή Ε.Κ. ή των τομέων Ε.Κ.»

Η αξιολόγηση θα γίνεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια. Πιο αναλυτικά:

Η κατά τα ανωτέρω αξιολόγηση πραγματοποιείται βάσει ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο καταρτίζεται από την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την τήρηση των διαδικασιών αξιολόγησης σύμφωνα με την περίπτ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 39. Το ερωτηματολόγιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής κριτήρια:

α) ικανότητα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού,

β) ικανότητα αποτελεσματικής καθοδήγησης του προσωπικού σε διοικητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά,

γ) ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων,

δ) ανάληψη ευθύνης και

ε) δεκτικότητα στην εισαγωγή νέων μεθόδων και νέων τεχνολογιών.

Επί των κριτηρίων αυτών τα στελέχη αξιολογούνται βάσει της παρακάτω κλίμακας:

90-100: άριστο,

75-89: πολύ επαρκές,

60-74: επαρκές,

50-59: μερικώς επαρκές,

40-49: μέτριο,

25-39: ανεπαρκές,

0-24: ακατάλληλο.

Κάθε κριτήριο βαθμολογείται ξεχωριστά.

Η βαθμολογία κάθε ετήσιας αξιολόγησης των στελεχών σύμφωνα με τις παραγράφους 12 και 13 συνοδεύει τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης κάθε στελέχους και συνεκτιμάται κατά τις αξιολογήσεις του.


 

2 Σχόλια

  1. Κακός Λύκος

    Οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους.

  2. Σαββίδου Αντιγόνη

    Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν και μάλιστα ανώνυμα τους διευθυντές και υποδιευθυντές τους. Βολικό! Η αξιολόγηση δε μπορεί να είναι μονόπλευρη. Και μάλιστα να γίνεται απο από «κάτω» προς τα «πάνω». Η αξιολόγηση παντού γίνεται από τους προισταμένους προς τους υφισταμένους. Τελικά για κάποιον λόγο ή λόγους έχουν στοχοποιήσει τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Γιατί άραγε; Είμαι καχύποπτη;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...