Home / HEADER-NEWS / Οι περιπέτειες ενός ζευγαριού αναπληρωτών στη Χίο

Οι περιπέτειες ενός ζευγαριού αναπληρωτών στη Χίο

Δημοσιεύτηκε: 5:52 μμ Μάρτιος 24th, 2018  


Δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο που μας έστειλε ο αναπληρωτής μαθηματικός ειδικής Αγωγής κ. Βρουβάκης Ιωάννης:

Οι περιπέτειες ενός ζευγαριού αναπληρωτών στη Χίο   

Πριν από μερικές ημέρες οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Σε τοπικό επίπεδο, έγινε μια συνάντηση με τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μια μικρή αναφορά στα τοπικά κανάλια και μια ακόμη μικρότερη αναφορά τον τοπικό τύπο. Τι σημαίνει όμως αναπληρωτής εκπαιδευτικός ?

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι κάθε 30 Ιουνίου απολύεσαι, το καλοκαίρι ζεις με 360 ευρώ, αν τα δικαιούσαι, χωρίς να γνωρίζεις ότι θα δουλεύεις τον επόμενο χρόνο. Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι πρέπει να μετακομίζεις κάθε χρόνο, ακόμη και στις πιο απόμακρες γωνιές της Ελλάδος, φορτώνοντας το αυτοκίνητο σου σε τέτοιο βαθμό, αν φυσικά έχεις αυτοκίνητο, που για να ελέγξεις την κίνηση πίσω σου, συμβουλεύεσαι αποκλειστικά τους πλευρικούς καθρέπτες.

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι πρέπει εκεί που θα πας, υπάρχει σπίτι διαθέσιμο κι αν υπάρχει να είσαι σε θέση να το πληρώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση έχεις τρεις επιλογές. Πρώτη επιλογή. Παραιτείσαι. Δεύτερη επιλογή. Κοιμάσαι στο αυτοκίνητο (συνέβη στην Κρήτη). Τρίτη επιλογή. Κοιμάσαι στην παραλία (συνέβη στην Σαντορίνη).

Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι «έχεις το δικαίωμα ν’ αρρωστήσεις μόνο για 15 μέρες». Αν αρρωστήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απλά δεν πληρώνεσαι.

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που είναι έγκυος σημαίνει ότι «έχεις το δικαίωμα συνολικά 3,5  μήνες άδειας». Και για όσους δεν κατάλαβαν. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΚΙ ΕΔΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ «ΝΑΙ». ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΜΗ?

 Μέχρι τώρα έγραφα αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Κάποιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν και επώνυμο. Ονομάζομαι Βρουβάκης Ιωάννης και είμαι αναπληρωτής μαθηματικός ειδικής αγωγής εδώ και 10 χρόνια. Την παρούσα χρονιά εργάζομαι στη Χίο και διδάσκω στα τμήματα ένταξης δύο γυμνασίων του νησιού. Δυστυχώς έκανα 2 λάθη. Λάθος πρώτο παντρεύτηκα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό. Λάθος δεύτερο έκανα παιδιά. Η σύζυγος μου τοποθετήθηκε στη Β’ Χίου και συγκεκριμένα στις Οινούσσες. Τέλη Ιανουαρίου έληξε η άδεια λοχείας που είχε πάρει (63 ημέρες!!!!!!!). Είχε γεννήσει δίδυμα. Όπως ήταν λογικό στη θέση της προσλήφθηκε άλλη αναπληρώτρια. Υποβάλλαμε αίτημα στο ΠΥΣΔΕ Χίου να αποσπαστεί η σύζυγος μου στη Χίο, όπου εργάζομαι κι εγώ, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τα 3 παιδιά μας.

Το τοπικό ΠΥΣΔΕ ενέκρινε το αίτημα, πλην όμως η προϊσταμένη αρνήθηκε να το υπογράψει γιατί είναι παράνομο. Μας πρότεινε ως λύση άδεια άνευ αποδοχών για 4 μήνες. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΡΓΟΙ. Πιθανότατα το αίτημα μας,  να μην είναι «νόμιμο». ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. Πήρα τηλέφωνο το Υπουργείο το οποίο απάντησε «βρείτε τα». Από μια έρευνα που έκανα, προέκυψε ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, δόθηκε και πολύ γρήγορα «η μη νόμιμη αλλά ανθρώπινη λύση». ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ. ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ. Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΛΛΟ. ΕΙΜΑΙ ΜΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΩ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΩ ΕΠΩΝΥΜΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ Ο ΝΟΜΟΣ. «Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ  ΓΙΑΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΠΔΕ».

Βρουβάκης Ιωάννης

Αναπληρωτής μαθηματικός ειδικής αγωγής

Άνθρωπος με αξιοπρέπεια


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...