Home / Featured / Περίοδος αιτήσεων για τους εκπαιδευτικούς πρώτα αιτήσεις αποσπάσεων, μετά αναπληρωτών

Περίοδος αιτήσεων για τους εκπαιδευτικούς πρώτα αιτήσεις αποσπάσεων, μετά αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:59 μμ Μάρτιος 27th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή και σε φορείς.

Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας του γνωστού OPSYD. Λόγω του γεγονότος ότι οι αιτήσεις θα κατατεθούν από 28/3 έως 10/4 ενδεχομένως οι αιτήσεις των αναπληρωτών να κατατεθούν ακριβώς μετά το Πάσχα, όπως έχουμε γράψει.  Ο στόχος του ΥΠΠΕΘ είναι να βγει η προκήρυξη μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις σε φορείς δικαίωμα υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης για απόσπαση έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι:

α) είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει μετά τις 31-08-2018,
β) υπηρετούν σε θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί με απόσπαση για συγκεκριμένη θητεία, η οποία λήγει μετά τις 31-08-2018 (όπως υπεύθυνοι ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ, ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ), ή
γ) υπηρετούν με θητεία στα Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία.

Αιτήσεις απόσπασης που τυχόν υποβάλουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων δεν θα γίνονται δεκτές.

Για αποσπάσεις σε σχολεία ισχύουν τα παραπάνω με την προσθήκη ότι εξαιρούνται και όσοι  είναι εκπαιδευτικοί μουσικής παιδείας οι οποίοι έχουν διοριστεί και τοποθετηθεί αποκλειστικά σε Μουσικά Σχολεία από το 2006 και μετέπειτα, βάσει συγκεκριμένων ΦΕΚ διορισμού. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης μόνο για τα Μουσικά Σχολεία και τις υπηρεσίες.

ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01,
ΠΕ86 και ΠΕ91

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΠΕ91 πραγματοποιούνται στην οικεία βαθμίδα, στην οποία ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός.

Δίνεται όμως η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς των ανωτέρω κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποσπαστούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να περιλάβουν στην αίτησή τους και την επιλογή «Επιθυμώ απόσπαση και σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Στην περίπτωση αυτή, επειδή τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ συμπίπτουν, η αναγραφή συγκεκριμένου ΠΥΣΔΕ προτίμησης θα λαμβάνεται και ως αίτηση στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ.

Ετοιμάζεται η εγκύκλιος αναπληρωτών

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...