Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 12:07


Home / Featured / Νέα απόφαση της συνέλευσης κατάληψης στο Υπουργείο μετά τη συνέλευση της 6/3

Νέα απόφαση της συνέλευσης κατάληψης στο Υπουργείο μετά τη συνέλευση της 6/3

Δημοσιεύτηκε: 10:18 μμ Μάρτιος 7th, 2018  


Η 2/3 ήταν η αρχή, εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί!

Όλοι και όλες στις 9/3 στις κινητοποιήσεις! Αθήνα – Υπ. Παιδείας 1.30 μ.μ.

Στις 6/3 στις 6μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κών με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων-ισσών.

 1. Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη κινητοποίηση της 2/3 στο Υπ. Παιδείας. Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων κόντρα στα χημικά και την καταστολή των ΜΑΤ που το υπουργείο παράταξε απέναντι στο εκπ/κό κίνημα έδωσε σαφές μήνυμα συνέχισης του αγώνα! Η ορμή του κόσμου «άνοιξε» τις πόρτες του Υπουργείου, και αυθόρμητα το κατέλαβε.Συνάδελφοι και συναδέλφισσες από όλη την Ελλάδα, επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες αναπληρωτών έδωσαν δυναμικό «παρών» στην πιο μαζική συνέλευση των τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν δυναμικά στη συζήτηση, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κλιμάκωση του αγώνα προτάσσοντας το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Έδωσαν μήνυμα άμεσης απεργιακής κινητοποίησης και όρισαν νέα ημ/νία κινητοποίησης την 9/3.
 2. Καταγγέλλουμε τις ομοσπονδίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που ακόμα και τώρα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί από άκρη σε άκρη όλης της Ελλάδας έδωσαν τη μάχη με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, αρνούνται και υπονομεύουν την απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 9/3! Η ΟΛΜΕ μάλιστα αποφάσισε συνάντηση με τον υπουργό χωρίς την παρουσία του εκπ/κού κινήματος! Είναι υπόλογοι στον κλάδο για τις επιλογές τους αυτές, που διασπούν γιατί φοβούνται την ενότητα και την δυναμική που αναπτύσσεται από τη βάση των εκπ/κών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ομάδες εργασίας στο ΑΣΕΠ και για τις προκηρύξεις του Υπ.Παιδείας

3.Καταγγέλλουμε όσους τολμούν και αμφισβητούν τη συλλογική και μαζική έκφραση των χιλιάδων εκπ/κών, που βρέθηκαν με μαχητικότητα στο Υπουργείο και δεν επέλεξαν το δρόμο της ατομικής και παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με παράγοντες της κυβέρνησης.

 1. Καλούμε όλους και όλες σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 9/3!
 2. Καλούμε όλα τα σωματεία της εκπ/σης να κηρύξουν στάσεις εργασίας, έκτακτες ΓΣ και συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού και να οργανώσουν κατά τόπους κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις και τις Περιφέρειες.Στην Αθήνα δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 1.30 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας.
 3. Συμμετέχουμε στην σύσκεψη συντονισμού πρωτοβάθμιων εκπ/κών σωματείων την Τετάρτη 7/3 στις 6.30 στην ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2) για την οργάνωση της 9/3 και την κλιμάκωση του αγώνα.
 4. Επιδιώκουμε τη συμπόρευση και την κοινή δράση με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ΟΛΩΝ να ενώσει τους εργαζόμενους κόντρα στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανεργία και τις πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στη συνέλευση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ την Παρασκευή 9/3 στις 6μ.μ. στο ΕΚΑ.
 5. Καλούμε σε πολύμορφες εξωστρεφείς δράσεις για τη συσπείρωση και την εγρήγορση του κόσμου το επόμενο διάστημα (πανό σε κεντρικά σημεία, συνέντευξη τύπου, γράμμα προς την κοινωνία, μοιράσματα σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ κλπ.)
 6. Επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού την Τετάρτη 14/3 στις 6 μ.μ. σε τόπο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αύριο στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Παιδείας

 

Ένα σχόλιο

 1. Μουσικός ΠΕ16

  Πως θα κατέβουμε στην Αθήνα από την επαρχία; Με στάση; Κανονική απεργία πρέπει να γίνει..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...