Home / Featured / Μόνο 55 φιλόλογοι στην Κύπρο πέρασαν τη βάση στο γραπτό διαγωνισμό

Μόνο 55 φιλόλογοι στην Κύπρο πέρασαν τη βάση στο γραπτό διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε: 3:35 μμ Μάρτιος 31st, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του πρώτου γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών στην Κύπρο.  Όπως γράψαμε οι φιλόλογοι τα βρήκαν σκούρα καθώς είχαν ποσοστό επιτυχίας 6.88% και μόλις 55 εξ αυτών σε σύνολο 799 συμμετεχόντων κατάφεραν και έπιασαν τη βάση.  Σημειώνουμε ότι η γραπτή εξέταση διεξάγεται κάθε 2 χρόνια. Σε αυτήν μπορούν να παρακάθονται τόσο υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά, όσο και υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε πίνακα διορισίμων και επιθυμούν βελτίωση της μοριοδότησής τους. Σε περίπτωση που υποψήφιος δεν πετύχει βελτίωση της βαθμολογίας του στη γραπτή εξέταση, διατηρεί τη βαθμολογία της προηγούμενης εξέτασης. Σημειώνεται ότι, επιτυχία είναι η εξασφάλιση βαθμολογίας τουλάχιστον 50% σε κάθε ένα από τα αντικείμενα εξέτασης κατά την ίδια εξεταστική περίοδο.

Στις 30.03.2018 αναρτήθηκαν οι πίνακες/κατάλογοι διορισίμων εκπαιδευτικών. Στους πίνακες/καταλόγους αυτούς περιλήφθηκαν όσοι υπέβαλαν αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Επιτροπή μέχρι τις 30.6.2017, αυτή έχει εγκριθεί και έχουν επιτύχει στη γραπτή εξέταση που διεξήχθη από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Διευκρινίζεται ότι, η μοριοδότηση της γραπτής εξέτασης που εμφανίζεται στους πίνακες/καταλόγους είναι όπως αυτή έχει διαβιβαστεί στην Επιτροπή από την Υπηρεσία Εξετάσεων, η οποία είναι κατά τον Νόμο και Κανονισμούς αρμόδια για την ετοιμασία των εξεταστικών δοκιμίων, την οργάνωση και διενέργεια των γραπτών εξετάσεων, την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και τη διαβίβασή τους στην Επιτροπή, μετά την επικύρωσή τους από την αρμόδια αρχή και το τριμελές σώμα εποπτείας.
Τονίζεται ότι η Επιτροπή δεν θα εξετάζει ενστάσεις σχετικά με τη μοριοδότηση των γραπτών εξετάσεων.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...