Home / Featured / Οι μισοί διευθυντές θα κοπούν από τις επόμενες κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων

Οι μισοί διευθυντές θα κοπούν από τις επόμενες κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 11:58 μμ Μάρτιος 20th, 2018  


Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ.3 του σχεδίου νόμου του υπουργείου παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα:»..δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη συναπτή θητεία σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης…Εξαιρούνται από αυτή τη διάταξη οι υπδντές σχ.μονάδων και οι προϊστάμενοι ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων».

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος είναι δντής σχολείου δυο συνεχόμενες θητείες ή Δντής Εκπαίδευσης ή Συντονιστής εκπκού έργου ή Περ.Δντής κλπ δεν θα μπορεί να διεκδικήσει για τρίτη (συνεχόμενη ) θητεία την ίδια θέση.Θα μπορεί να διεκδικήσει-αν το επιθυμεί -άλλη.

Η διάταξη στοχεύει ,κυρίως,στη διακοπή της θητείας των Δντών Σχολικών Μονάδων ,που είναι πάνω από 7000 σε ΠΕ και ΔΕ ,οι οποίοι δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν στις επόμενες κρίσεις τρίτη θητεία (η συντριπτική πλειοψηφία έχει ήδη δυο θητείες), αλλά θα μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις 155 θέσεις Συντονιστών Εκπκού έργου ή τις 58 θέσεις Δντών Εκπαίδευσης ή τις 13 θέσεις περ.Δντών.

Δηλαδή οι 7000 θα διεκδικήσουν μία από τις 250 περίπου προσφερόμενες θέσεις αν υπάρξουν κι αυτές γιατί η επιλογή γίνεται σε διαφορετικό χρόνο και ήδη μπορεί να έχουν καλυφθεί.

Πρόκειται ,προφανώς,για κοροϊδία.

Επί της ουσίας αποτελεί καρατόμηση των ήδη υπηρετούντων Δντών σχ.μονάδων.

Η διάταξη είναι προδήλως αντισυνταγματική και θα καταπέσει ,όπως κατέπεσε και ο ν4327/15 ,στα δικαστήρια.Κι αυτό γιατί αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών.Η κυβέρνηση κι ο υπουργός παιδείας δεν μπορούν να νομοθετούν κόντρα στο Σύνταγμα.

Στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα όπου τώρα γίνονται οι επιλογές ,με βάση τον ν4369/16 που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε,δεν υπάρχουν θητείες.Υπάρχουν προκηρύξεις κι ο καθένας με βάση τα προσόντα του διεκδικεί τη θέση.Δεν μπορεί,λοιπόν,να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Αν η κυβέρνηση θέλει θητείες τότε οφείλει να το θεσμοθετήσει στο Σύνταγμα-όπως υπάρχει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΜΟΝΟ – και να μην ψηφίζει αντισυνταγματικές διατάξεις.

Δ.Μπράτης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...