Home / HEADER-NEWS / Οι μεταταγμένοι καλούν επισήμως τους προϋφιστάμενους – αμετάθετους σε δημόσιο διάλογο

Οι μεταταγμένοι καλούν επισήμως τους προϋφιστάμενους – αμετάθετους σε δημόσιο διάλογο

Δημοσιεύτηκε: 7:21 μμ Μάρτιος 26th, 2018  


Αγαπητοί προϋφιστάμενοι των υποχρεωτικών μετατάξεων συνάδελφοι,

Επαναλαμβάνουμε και πάλι, για τελευταία φορά, την πρόσκλησή μας για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Ας συζητήσουμε, χωρίς φανατισμούς, δογματισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις και σε ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη, για να βρούμε μαζί ένα πλαίσιο διεκδίκησης, από την μία να εξασφαλίσουμε τις θέσεις μετάταξής μας και από την άλλη να διεκδικήσουμε περισσότερες μεταθέσεις, με την έκδοση συμπληρωματικής υπουργικής απόφασης μεταθέσεων. Ας βρούμε μεταξύ μας την χρυσή τομή, είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ας μην αφήσουμε κανέναν ενδιάμεσο με άδηλες προθέσεις και χωρίς ευρεία νομιμοποίηση στις τάξεις μας, να προτείνει λύσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Μετά από αυτά, όποιος από τους προϋφιστάμενους συναδέλφους, νομιμοποιείται από τους συναδέλφους του και τους εκπροσωπεί, ας βγει μπροστά, αποδεχόμενος το κάλεσμά μας για διάλογο και ας αρχίσει η συζήτηση, κατά προτίμηση διαδικτυακά δημοσίως, διότι τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε.

Ας αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα, εκτός  από την καθαρή άποψη που θα πρέπει να αποτελέσει και την βάση του διαλόγου, ότι όλοι μας αποδεχόμαστε, μετά από πέντε (5) χρόνια, την εγκυρότητα όλων των μετατάξεων, και επιθυμούμε την από κοινού επιδίωξη και διεκδίκηση περισσοτέρων μεταθέσεων για όλους μας, στα πλαίσια που θα καθοριστούν από τον διάλογο. Διότι κενά για μεταθέσεις υπάρχουν ακόμα, όπως και οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας ισχυρίζονται αλλά και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης εγγράφως επισήμαναν.

Εφόσον  καταλήξουμε σε μία κοινά αποδεκτή λύση και πρόταση διεκδίκησης, κατόπιν θα μπορούμε να το επικοινωνήσουμε με ανοιχτή επιστολή, που θα συνυπογράφεται από όλους μας, προς όλους τους με αποφασιστική αρμοδιότητα θεσμικούς φορείς, όπως Υπουργείο Παιδείας, Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και άλλους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  8.278 νέα κρούσματα μαθητών-εκπαιδευτικών - οδηγίες αντιμετώπισης θετικού κρούσματος

Αυτό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που τελικά θα αποφασίσουμε για τα φλέγοντα ζητήματά μας, αλλά το Υπουργείο. Η ενωτική διεκδίκηση θα είναι αυτή που θα υποχρεώσει το Υπουργείο να αποφασίσει για το καλό όλων μας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μας έχει όλους απέναντί του. Η δυναμική όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενωμένων και μονιασμένων είναι τεράστια και φοβίζει πολλούς.

Περιμένουμε απαντήσεις.  Δηλώνουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε και πάλι σε συνεννόηση και γόνιμο διάλογο, κατόπιν η πρωτοβουλία για αυτό θα ανήκει μόνο σε εσάς. Εφόσον το επιθυμείτε, θα πρέπει να  επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μας είναι γνωστοί σε όλους.

Κλείνοντας ξανατονίζουμε το γεγονός ότι βάση του διαλόγου και προαπαιτούμενο αυτού είναι η αποδοχή της ουσιαστικής εγκυρότητας, ανεξαρτήτως νομικού ή υπηρεσιακού χαρακτηρισμού τους, όλων των μετατάξεων, όπως έχουν διαμορφωθεί εδώ και πέντε (5) χρόνια. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αυτή η βάση του διαλόγου και προαπαιτούμενο αυτού, διότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ολυμπία Ζαραμπούκα                          Μιχάλης Παπαδόπουλος

Παρακάτω ακολουθεί το επίσημο κάλεσμά μας:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διάθεση 5 self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

—————-

ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή μας απευθύνουμε επισήμως κάλεσμα σε δημόσιο διάλογο προς την πλευρά των αμετάθετων εκπαιδευτικών των προϋπαρχόντων των υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ειδικοτήτων ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας και ΠΕ16 Μουσικών μαθημάτων.

Ο διάλογος μπορεί να πραγματοποιηθεί δημόσια και διαδικτυακά σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό forum του facebook ή εκπαιδευτικής ιστοσελίδας επιλεγεί. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Η επιλογή του διαδικτυακού διαλόγου έχει την έννοια ότι εξασφαλίζει την δημοσιότητα και την έγγραφη μορφή. Η κάθε πλευρά θα εκπροσωπηθεί από έναν συνομιλητή. Η δική μας πλευρά δηλώνει ότι, στην περίπτωση πραγματοποίησης του διαλόγου, θα εκπροσωπηθεί από ένα μέλος της συντονιστικής επιτροπής μας. Αυτονόητο είναι ότι όποιος συνάδελφος εμφανιστεί στον διάλογο ως εκπρόσωπος της άλλης πλευράς, θα θεωρείται ότι απολαμβάνει της αποδοχής της πλειοψηφίας των εκπροσωπουμένων από αυτόν και έχει την νομιμοποίησή της.

Η πρόσκλησή μας αυτή θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 μ.μ.. Στην περίπτωση που μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, η πρόσκληση αυτή παύει να ισχύει και θα θεωρείται ότι έχει αποκρουστεί.

Μοναδικό προαπαιτούμενο και βάση του διαλόγου τίθεται η ανεπιφύλακτη αποδοχή της ουσιαστικής εγκυρότητας όλων των μετατάξεων, ανεξαρτήτως νομικού ή υπηρεσιακού χαρακτηρισμού τους, μετά την οποία μπορεί να υπάρξει πεδίο συζήτησης για όλα τα επιμέρους ζητήματα.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ολυμπία Ζαραμπούκα                               Μιχάλης Παπαδόπουλος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών: Εκκλησιασμό και δίωρες εκδηλώσεις

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...