Home / HEADER-NEWS / Μερόπη Τζούφη: Ευελπιστούμε ένα κομμάτι των διορισμών να πάει στην Ειδική Αγωγή

Μερόπη Τζούφη: Ευελπιστούμε ένα κομμάτι των διορισμών να πάει στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 5:25 μμ Μάρτιος 28th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κεντρική θέση στην ομιλία της νέας Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη είχε η Ειδική Αγωγή. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών καθώς από τις 6.000 το 2014-15 φθάσαμε πέρσι στις 10.800.

Η κα Τζούφη υπογράμμισε ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες αλλά υπάρχει πραγματική αύξηση των ανθρώπων που στελεχώνουν τις Δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης έστω και με το θεσμό του αναπληρωτή καθώς δεν υπήρχαν άλλες δυνατότητες.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι ευελπιστούμε από τον Οκτώβριο και μετά που θα έχουμε,όπως είπε και ο Υπουργός, τη δυνατότητα μόνιμων διορισμών ένα κομμάτι να πάει στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση γιατί το έχει ανάγκη, ειδικά τα παιδιά αυτά απαιτούν να υπάρχει μια σταθερότητα στον εκπαιδευτικό που θα ασχολείται μαζί τους και σε όλο το άλλο προσωπικό .

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο για την ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης όπως ότι προσαρμόστηκαν τα ωρολόγια προγράμματα των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε εκείνα των σχολείων γενικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκαν ειδικά επαγγελματικά λύκεια.

Η κα Τζούφη δήλωσε επίσης ότι θα επεκταθεί το χρονικό όριο για να βρίσκονται τα μεγαλύτερα παιδιά στο ειδικό επαγγελματικό λύκειο χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό ως μια μεταβατική λύση. «Η επόμενη λύση απαιτεί συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για να βρούμε με ποιον τρόπο θα απαντήσουμε» ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας δεσμευόμενη να βρεθούν απαντήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή των δομών για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ηλικίας 22 ετών και άνω.


 

Ένα σχόλιο

  1. Να κοιτάξετε να κάνετε προσλήψεις στην γενική εκπαίδευση και να αφήσετε τα παιχνιδάκια με την ειδική αγωγή! Να αποκαταστήσετε τους ανθρώπους που τρέχουν αναπληρωτές και σας κρατάνε τα σχολεία ανοιχτά και να αφήσετε τα παραθυράκια της ειδικής αγωγής!
    Μας έχετε κουράσει με την ειδική αγωγή…Εδώ έχετε σχολεία διαλυμένα και το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε πολιτικά παιχνίδια με την ειδική αγωγή…
    Τα παιδάκια του κόσμου θέλουν καθηγητές καταλάβετέ το επιτέλους! Δεν μπορεί σ’ αυτή τη χώρα οι μειοψηφίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρίες) να προηγούνται εις βάρος όλων των άλλων…
    Νισάφι πια σας βαρεθήκαμε…Αποκατάσταση όσων δουλεύουν χρόνια αναπληρωτές στη γενική εκπάιδευση ΤΩΡΑ!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...