Home / Featured / Μεροληπτική αντιμετώπιση της ειδικότητας ΠΕ12.10 στο νέο νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Μεροληπτική αντιμετώπιση της ειδικότητας ΠΕ12.10 στο νέο νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 6:41 μμ Μάρτιος 1st, 2018  


Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» όσον αφορά τον κλάδο των εκπαιδευτικών Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 παράγραφος 4 προβλέπονται τα εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί του Κλάδου ΠΕ12-10 Ραδιο-ηλεκτρολόγων που καταργείται, επιλέγουν με αίτησή τους, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μήνα από την δημοσίευση του παρόντος, την ένταξή τους στον Κλάδο ΠΕ 04-01 Φυσικής ή στον Κλάδο ΠΕ 84 Ηλεκτρονικών. Οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Κλάδου ΠΕ 12-10 μετατρέπονται αυτοδίκαια σε θέσεις του Κλάδου ΠΕ 04-01 ή του Κλάδου ΠΕ 89 ( sic) που επιλέγουν και στις οποίες συνεχίζουν να υπηρετούν.

Η αρχαιότητα τοποθέτησης στις σχολικές μονάδες: α) υπολογίζεται από την αρχική τοποθέτηση, για όσους επιλέξουν τον Κλάδο ΠΕ84 και β) αρχίζει από 30.06.2018 για όσους επιλέξουν τον Κλάδο ΠΕ04-01.».

Για όλους του εκπαιδευτικούς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λοιπόν, θα ισχύει η αρχή της παλαιότητας, πλην των ΠΕ12.10 που θα ενταχθούν στον κλάδο Φυσικών! Το ότι η συγκεκριμένη αρχή κατοχυρώνεται με τα προεδρικά διατάγματα 50/1996, 100/1997 και πλήθος δικαστικών αποφάσεων για όλο το δημόσιο, προφανώς για κάποιους είναι αδιάφορο.

Η εν λόγω διακριτή αντιμετώπιση γίνεται χωρίς καμία αιτιολογία, χωρίς να εδράζεται στο νόμο και δεν έχει απολύτως καμία λογική.

Όμως, με την  υπ’ αριθμόν 950/2017 απόφαση του ΣτΕ το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι δεν πρέπει να υφίσταται καμία διάκριση μεταξύ Φυσικών και Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων στην Γενική Εκπαίδευση. Αποτέλεσμα, πολλοί συνάδελφοι που υπηρετούν μέχρι και 20 χρόνια συνεχώς στην ίδια σχολική μονάδα θα χάσουν την οργανική τους και θα κριθούν υπεράριθμοι, με οικονομικές, ψυχολογικές αλλά και εκπαιδευτικές συνέπειες στην απόδοση τους καθώς και των μαθητών τους.

Χρειάζεται έστω και κατόπιν εορτής, οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου και της Βουλής των Ελλήνων να αντιληφθούν την αντισυνταγματικότητα της διάταξης και ο Υπουργός Παιδείας να αναθεωρήσει καθώς με την υπογραφή του καταστρατηγείται το Σύνταγμα και η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Γεώργας Θωμάς

Αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας

Τηλ. επικοινωνίας 6942-66-6789

http://blogs.sch.gr/tdgeorgas/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΥΣΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

https://twitter.com/tdgeorgas


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...