Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 21/10/2021, 15:31


Home / Featured / Ξεκινά την λειτουργία του το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΚΠΑ

Ξεκινά την λειτουργία του το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΚΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 1:17 μμ Μάρτιος 12th, 2018  


Το συντονισμό των δράσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση αναλαμβάνει το νεοϊδρυθέν Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθηση (ΚΕΔΙΒΙΜ) του πανεπιστημίου, με σκοπό τη συνέχιση και αναβάθμιση των προγενέστερων δομών που λειτουργούν ήδη από το 2000.

«Το κέντρο έχει ως βασικούς στόχους, το συντονισμό όλων των προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και την προετοιμασία του Ιδρύματος για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και το νέο ψηφιακό κόσμο, δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημιουργία του ΚΕΔΙΒΙΜ οφείλεται στον αντιπρύτανη, Θωμά Σφηκόπουλο.

Όπως συμπλήρωσε, η επιστημονική εγκυρότητα των καθηγητών του πανεπιστημίου, η εμπειρία τους σε ό,τι αφορά την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η άρτια και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του Ιδρύματος, «εγγυώνται την ποιότητα και την αξιοπιστία των παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη απονομή ενός έγκυρου τίτλου με το κύρος του Ιδρύματος

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κονδύλι 10.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των Μονάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΕΙ

Έτσι, από εδώ και πέρα, κάθε δράση του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά την επιμόρφωση, συνεχιζόμενη εκπαίδευση, κατάρτιση, και εν γένει στη διά βίου μάθηση θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ. Το Κέντρο οργανώνει και πραγματοποιεί προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης, τα οποία οδηγούν στην απονομή αντίστοιχων πιστοποιητικών, καθώς και κάθε μορφής έργο που σχετίζεται με τη διά βίου μάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριες δραστηριότητές του είναι:

– Επιμόρφωση των αποφοίτων ανωτάτης εκπαίδευσης, κάθε ηλικίας, στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και σε διεπιστημονικά πεδία τα οποία αναπτύσσονται σήμερα με ταχείς ρυθμούς.

– Προγράμματα ειδίκευσης και πρακτική άσκηση επιστημόνων, σε συγκεκριμένους τομείς και εφαρμογές της τεχνολογίας και της επιστήμης, των οποίων το αντικείμενο απαιτεί μεγάλη εμβάθυνση.

– Ανάπτυξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αποδεσμεύει από το χρόνο και το χώρο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές από 14/10 μέχρι 23/10

– Θερινά σχολεία με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας σε διάφορες επιστήμες.

– Θερινά σχολεία, σεμινάρια και γενικότερες δράσεις για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και για την ανάπτυξη της τοπικής και γενικότερα της εγχώριας οικονομίας.

– Σειρά δομημένων διαλέξεων και σεμιναρίων σε τομείς της επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων, αλλά και κατανόησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων της σύγχρονης καθημερινότητας, απευθυνόμενα στον γενικό πληθυσμό ενηλίκων πολιτών.

– Δράσεις αντιμετώπισης του σύγχρονου αναλφαβητισμού (τεχνολογικός, οικονομικός, διαχείρισης της τεράστιας διαθέσιμης πληροφορίας, περιβαλλοντικός) και δράσεις συμβουλευτικής.

– Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

– Δράσεις που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και προωθούν την κοινωνική οικονομία.

Οι δράσεις και τα αντικείμενά τους, αναλυτικά, περιγράφονται στην κεντρική ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...