Home / HEADER-NEWS / Κατάθεση αιτήσεων απόσπασης σε φορείς που καταργούνται, αλλάζουν. Τι θα γίνει με τις αλλαγές και το προσωπικό

Κατάθεση αιτήσεων απόσπασης σε φορείς που καταργούνται, αλλάζουν. Τι θα γίνει με τις αλλαγές και το προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: 8:02 μμ Μάρτιος 27th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με το περσινό πλαίσιο πραγματοποιούνται οι αποσπάσεις σε φορείς και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Σήμερα εκδόθηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας και μέσα στους φορείς είναι τα ΠΕΚ και τα ΚΕΔΔΥ που με το νέο πλαίσιο των Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου αντικαθίστανται.

Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις  του σχεδίου νόμου που ήδη ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και μέσα στο Πάσχα θα πάει στη Βουλη το πάσης φύσης προσωπικό που υπηρετεί με απόσπαση στις υπηρεσίες και τις οργανικές μονάδες που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17, μεταφέρεται στις υπηρεσίες υποδοχής σύμφωνα με την παρ. 1 και υπηρετεί σε αυτές έως τη λήξη της απόσπασής του.

Η παράγραφος 1 ορίζει:

1. Τα αρχεία και οι με κάθε σχέση εργασίας οργανικές θέσεις προσωπικού, περιλαμβανομένων και των προσωρινών ή προσωποπαγών θέσεων, των υπηρεσιών και οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί στις θέσεις αυτές, μεταφέρονται, ως εξής:
α) των Π.Ε.Κ., των ΠΕ.ΚΕ.Σ.Ε.Σ., των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των γραμματειών των σχολικών συμβούλων, στα πλησιέστερα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,
β) των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
γ) των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., των Σ.Σ.Ν., των ΚΕ.ΣΥ.Π. και των ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., στα Κ.Ε.Σ.Υ. της περιοχής ευθύνης των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν στην ίδια περιοχή ευθύνης προβλέπονται περισσότερα από ένα Κ.Ε.Σ.Υ., η μεταφορά γίνεται στο πρώτο Κ.Ε.Σ.Υ. κατά τη σειρά που αναφέρονται στις περιπτώσεις του άρθρου 6.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...