Home / Featured / Γενναία μοριοδότηση σε μεγάλες προϋπηρεσίες και δυνατότητα σε νέους για διορισμό

Γενναία μοριοδότηση σε μεγάλες προϋπηρεσίες και δυνατότητα σε νέους για διορισμό

Δημοσιεύτηκε: 4:35 μμ Μάρτιος 27th, 2018  


«Το θέμα των μόνιμων διορισμών δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση.

Είμαστε σε συνεννόηση με τους Θεσμούς, έχουμε κάνει βήματα, όχι τόσα όσα θα θέλαμε, αλλά έχουμε κάνει βήματα, όπως για πρώτη φορά αναγνωρίζεται και γραπτά η ανάγκη των μόνιμων διορισμών και όπως έχω δηλώσει τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό και το σύστημα πρόσληψης».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σε σημερινή του συνέντευξη στο Κόκκινο 93,4 Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι είναι απαράδεκτες οι καθημερινές συνθήκες των αναπληρωτών, όπως ότι έχουν λιγότερες άδειες από τους μόνιμους, δε μπορούν να διδάξουν εκεί που είναι το σπίτι τους.

«Αναπληρωτές θα υπάρχουν για πάντα επειδή τους χρειάζεται το εκπαιδευτικό σύστημα για να αναπληρώνουν πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτό που έχει γίνει σε εμάς με τα χρόνια είναι ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αναπληρωτών γιατί δεν έχουν γίνει διορισμοί από το 2009. Επομένως πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Σύστημα διορισμών

Ο Υπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θέλει μεγάλη προσοχή να καταλήξουν σε ένα σύστημα διορισμοί γιατί ανάμεσα στους φορείς υπάρχουν πολλές διαφορές.

«Είναι κρίμα να ανακοινωθεί ένας σοβαρός αριθμός διορισμών και κάπως να υπονομευθεί λόγω των μεγάλων διαφωνιών ως προς το σύστημα διορισμού. Γι αυτό και εμείς έχουμε αρχίσει να συζητάμε και με τη ΔΟΕ και με την ΟΛΜΕ και με άλλους φορείς ένα σύστημα διορισμού το οποίο και θα παίρνει υπόψη προϋπηρεσίες αλλά θα δίνει δυνατότητα και σε νέους να μπουν στο εκπαιδευτικό σύστημα» ανέφερε ο Υπουργός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως θα είναι το σύστημα αυτό ο Υπουργός απάντησε ότι «σίγουρα πρέπει να παρθεί υπόψη η προϋπηρεσία γιατί σε αυτό τον κόσμο στηριχθήκαμε και δεν κατέρρευσε το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δε λέω όποιοι έχουν την όποια προϋπηρεσία αλλά εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν 9-10-11 χρόνια προϋπηρεσία. Αυτό δε μπορεί να μη μοριοδοτηθεί γενναιόδωρα. Τώρα ποια άλλα πράγματα θα μοριοδοτηθούν αυτό θα καθορίσει και το σύστημα διορισμών«.

Χρονοδιάγραμμα

Σε ερώτηση για πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις καθώς υπάρχουν διαφορές. Τον Οκτώβριο που θα ανακοινώσουμε τον αριθμό διορισμών θα ανακοινώσουμε και το σύστημα επανέλαβε ο Υπουργός.

Διορισμοί, αναπληρωτές, συνεργασίες Πανεπιστημίων-ΤΕΙ, αποφάσεις ΣτΕ σε συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Ένα κράτος που δεν είναι ικανό να βγάλει στην ώρα της μια ανακοίνωση για τα εισιτήρια των πλοίων. Τρεις μέρες πριν τις διακοπές. Αυτό το κράτος θα άλλαζε την Ευρώπη και θα έκανε τις αγορές να χορεύουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...