Home / Featured / Επεισόδια, δακρυγόνα και ξύλο από τα ΜΑΤ μέσα και έξω από το Υπουργείο. Κατάληψη από αναπληρωτές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδια, δακρυγόνα και ξύλο από τα ΜΑΤ μέσα και έξω από το Υπουργείο. Κατάληψη από αναπληρωτές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Μάρτιος 2nd, 2018  


Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περίπου 1.000 δασκαλοι, καθηγητές από όλη την επικράτεια (Χαλκίδα, Ικαρία, Κέρκυρα, Εύβοια, κ.α.), που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διεκδικούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών, όταν ομάδα εκπαιδευτικών εισήλθε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί εστία έντασης και να χρησιμοποιηθούν δακρυγόνα. Κάποιοι από τους διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του υπουργείου, με αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθως, διμοιρία των ΜΑΤ στάθηκε έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου και με τη χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε από την είσοδο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως «αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας».

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι οι υπεύθυνοι άνοιξαν τις πόρτες του υπουργείου και οι συγκεντρωμένοι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές, μπήκαν στο κτίριο όπου αυτή την ώρα πραγματοποιούν κατάληψη.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα από τα μεγάφωνα έχουν τραυματιστεί εκπαιδευτικοί, από την συμπλοκή με την αστυνομία.

Κατάληψη

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι αναπληρωτές που συμμετείχαν στην πανεθνική κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Υπενθιμίζεται πως για σήμερα, 2 Μαρτίου 2018 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε Αθήνα (στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας) και Θεσσαλονίκη (στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου) με απαίτηση μαζικούς, μόνιμους διορισμούς.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 8.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. και κάλεσε τις ΕΛΜΕ να καλύψουν το υπόλοιπο το ωραρίου.

Διευκρινίζεται ότι η στάση εργασίας αφορά και τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευματινή ή εσπερινή βάρδια. Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 17.00 για τα απογευματινά και από τις 18.00 έως τις 21.00 για τα εσπερινά. Ταυτόχρονα καλεί τις ΕΛΜΕ να καλύψουν με αντίστοιχη στάση εργασίας το υπόλοιπο του ωραρίου των απογευματινών και των εσπερινών σχολείων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...