Home / HEADER-NEWS / Σε εξέλιξη η διαδικασία για την αναμοριοδότηση σχολείων. Τι απάντησε ο Υπουργός

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την αναμοριοδότηση σχολείων. Τι απάντησε ο Υπουργός

Δημοσιεύτηκε: 10:09 μμ Μάρτιος 22nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  η διαδικασία είναι σε εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ΠΔ 111/2016 για την κατάταξη των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες, το ΥΠΠΕΘ με το αριθ. Φ.20/215829/ΓΔ4/07-12-2017 έγγραφο, απέστειλε την πρότασή του προς τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ), για να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με τα αρμόδια Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, προκειμένου να προβεί στην έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Αναλυτικά η απάντηση:

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 2428/9-1-2018, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Κώστας Κοντογεώργος και κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, με θέμα «Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Οι σχολικές μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 16 του ΠΔ50/1996 (45 τΑ΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του ΠΔ100/1997 (94 τΑ΄), την παρ. 2 του άρθρου 1 του ΠΔ39/1998 (43 τΑ΄) και το ΠΔ111/2016 (193 τΑ΄), κατατάσσονται σε κατηγορίες με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των
δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, τις συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών, την οργανικότητα, την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες και το υψόμετρο.

Το ΥΠΠΕΘ με σκοπό τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξης των σχολικών μονάδων σε κατηγορίες μετάθεσης (μοριοδότηση) εξέδωσε τις Φ10/1814/209457/ΓΔ4/7-12-2016 και Φ10/70/26569/Δ1/16-2-2017 εγκυκλίους προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) της χώρας και οι υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ λαμβάνοντας υπόψη:

-τα κριτήρια που ορίζονται στο Π.Δ. 111/2016 τα οποία και είναι:
-ο πληθυσμός της έδρας των σχολείων
-οι συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών
-η οργανικότητα
-η απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού
-οι συγκοινωνιακές συνθήκες
-το υψόμετρο και
το γεγονός ότι τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα κατατάσσονται στην κατηγορία ΙΓ και μοριοδοτούνται με 14 μόρια,
-τις προτάσεις των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ,
-την υφιστάμενη μοριοδότηση σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και
-συνεκτιμώντας, με τη χρήση εργαλείων λογισμικού, κριτήρια που αφορούν στον πληθυσμό της έδρας του σχολείου, την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού, το υψόμετρο και τη νησιωτικότητα των περιοχών και λαμβάνοντας επίσης υπόψη, για κάθε σχολική μονάδα, που βρίσκεται εκτός πρωτεύουσας νομού, το υψόμετρο της διαδρομής κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του νομού στο σχολείο, την ποιότητα του οδικού δικτύου μέχρι το σχολείο, τις εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης, τις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου του σχολείου
(περιοχή εργοστασίων, περιοχή λιγνιτωρυχείων, μειονοτικά σχολεία, παραμεθόριες
περιοχές, τουριστικές περιοχές), προχώρησαν στη διαμόρφωση πρότασης αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ΠΔ 111/2016 για την κατάταξη των σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες, το ΥΠΠΕΘ με το αριθ. Φ.20/215829/ΓΔ4/07-12-2017 έγγραφο, απέστειλε την πρότασή του προς τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ), για να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με τα αρμόδια Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, προκειμένου να προβεί στην έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

 

Ποια σχολεία προτείνεται να αυξήσουν τα μόρια τους κατά 5+ μόρια από την υπηρεσία

Όλος ο πίνακας με την προτεινόμενη μοριοδότηση των σχολείων. Δείτε αναλυτικά

Περισσότερα από 200 δημοτικά σχολεία προτείνονται με 10+ μόρια

Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας για το χαρακτηρισμό σχολείων Α/θμιας Λήμνου ως δυσπρόσιτα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...