Home / HEADER-NEWS / Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων των σχολικών μεταβολών

Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων των σχολικών μεταβολών

Δημοσιεύτηκε: 5:45 μμ Μάρτιος 3rd, 2018  


Την παρούσα χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων-εισηγήσεων σχολικών μεταβολών προκειμένου να  εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για το σχολικό έτος 2018-19 αναφέρει σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Συγκεκριμένα απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3384/9-2-2018, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος, με θέμα: «Δημιουργία ΕΠΑΛ στη Σκιάθο», ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης  γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Oι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται με βάση τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ζητούνται, επίσης, οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ορίζει η παράγραφος 15 του άρθρου 59 του ν.3966/2011 (Α΄ 118). Σημειώνεται ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.

Ειδικά για τις μεταβολές σχολικών μονάδων σχ. έτους 2018-19 εστάλη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 154110/Δ1/18-09-2017 εγκύκλιος, με την οποία ενημερώνονταν οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και οι Δήμοι της χώρας (μέσων των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης) σχετικά με τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (των ιδρύσεων σχολικών μονάδων συμπεριλαμβανομένων), καθώς και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων-εισηγήσεών τους, επισημαίνοντας ότι η καταχώριση των προτάσεων θα γινόταν μόνο ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Myschool. Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων-εισηγήσεων των Περιφερειακών Δ/ντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης είχε οριστεί η 1η/12/2017.

Σημειώνεται ότι η πρόταση δημιουργίας ΕΠΑΛ στη Σκιάθο υποβλήθηκε με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1439/09-02-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, εκπρόθεσμα και εκτός της διαδικασίας που όριζε η προαναφερθείσα εγκύκλιος, ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν η εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η γνωμοδότηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου (και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης λειτουργικών εξόδων και δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων). Την παρούσα χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων-εισηγήσεων σχολικών μεταβολών προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για το σχολικό έτος 2018-19. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το αίτημα δημιουργίας ΕΠΑΛ στη Σκιάθο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...