Home / Featured / Δρομολογούν μείωση των μουσικών στα σχολεία με αλχημείες του Υπουργείου

Δρομολογούν μείωση των μουσικών στα σχολεία με αλχημείες του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 1:04 πμ Μάρτιος 16th, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                  N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία                    6906059765 – 6940389945 –  6983026656                                mail :segseferis@gmail.com    gseferis.edu@gmail.com                site : www. syllogos-seferis.gr Αρ.πρωτ.   35                                                    Ν. Ιωνία  15/3/2018                                      Προς : τα μέλη μας, τον τύπο,  τη ΔΟΕ 

 

Πρόσφατα το Υπ. Παιδείας  με έγγραφό του (αρ.πρωτ. 39554/Δ2 – 8/3/2018) προς τις Δ/νσεις Π.Ε και Δ.Ε  καλεί τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την απόδοση μουσικής  ειδίκευσης να καταθέσουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Θεωρούμε εντελώς δικαιολογημένο τον προβληματισμό αλλά και την αγανάκτηση των συναδέλφων μουσικών και ειδικά των αναπληρωτών αφού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία: η διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων σε μια σχολική μονάδα που δεν έχει τοποθετηθεί μουσικός μπορεί να καλυφθεί από μόνιμους εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, οι οποίοι έχουν τίτλους μουσικών σπουδών.

Εκτός από την αδιοριστία, τη μείωση των ωρών διδασκαλίας,τη μείωση των προσλήψεων, την επαγγελματική ανασφάλεια και τη συνεχή περιπλάνηση που δέρνει την ειδικότητα της μουσικής παιδείας, δρομολογείται και η αντικατάστασή τους από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Θαρρείς και το Υπουργείο έχει εξαντλήσει με τις προσλήψεις του όλον τον αριθμό των χιλιάδων αδιόριστων μουσικών και για να καλύψει τα κενά στη μουσική εκπαίδευση  των μαθητών απευθύνεται και στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Όχι βέβαια. Το Υπουργείο στο όνομα της «ορθολογιστικής διαχείρισης του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού στην εκπαίδευση και του εξορθολογισμού του κόστους»,  στρώνει το έδαφος για την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών και για το μάθημα της Μουσικής Αγωγής με στόχο να μειώσει τις προσλήψεις για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Το γεγονός δε μας εκπλήσσει. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί με τις διάφορες υπουργικές αποφάσεις για τη δυνατότητα ανάθεσης μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70, σφαγιάζοντας τόσο τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

                                            ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Ο σύλλογος μας θα πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τόσο των μουσικών όσο και όλων των άλων  εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Καλούμε τη  ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο να καταγγείλουν τα σχέδια του Υπ. Παιδείας.

 

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
  • ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...