Home / Featured / Διορισμοί, αναπληρωτές, συνεργασίες Πανεπιστημίων-ΤΕΙ, αποφάσεις ΣτΕ σε συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας

Διορισμοί, αναπληρωτές, συνεργασίες Πανεπιστημίων-ΤΕΙ, αποφάσεις ΣτΕ σε συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:50 μμ Μάρτιος 27th, 2018  


Διορισμοί εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες αναπληρωτών, καθαρίστριες, συνεργασίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποφάσεις του ΣτΕ για αθλητές, θρησκευτικά και το θέμα της στέγασης του καλλιτεχνικού σχολείου ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Κόκκινου Θεσσαλονίκης 93,4.

Διορισμοί

Για τους διορισμούς ο Υπουργός αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη διορισμών και μίλησε για συζητήσεις για ένα νέο σύστημα που θα μοριοδοτεί γενναία τις μεγάλες προϋπηρεσίες χωρίς όμως να αποκλείει τους νέους εκπαιδευτικούς. Για τις εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών ο Κώστας Γαβρόλγου τόνισε είναι απαράδεκτες οι συνθήκες καθημερινότητας, όπως άδειες και εργασία μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Γενναία μοριοδότηση σε μεγάλες προϋπηρεσίες και δυνατότητα σε νέους για διορισμό

Καθαρίστριες και πληρωμή

Για τις καθαρίστριες ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι δύσκολο να κανονικοποιηθούν  οι εργασιακές σχέσεις όσο οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα προσπαθήσουμε να πληρώνονται οι καθαρίστριες κάθε δυο μήνες ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Συνεργασίες Πανεπιστημίων – ΤΕΙ

Για τον ενιαίο χώρο έρευνας και εκπαίδευσης.  Ο Υπουργός σημείωσε ότι προωθούνται οι συνεργασίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε την Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. «Στην Τριτοβάθμια να μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση τα Πανεπιστήμια με τα ΤΕΙ. Αυτό δε σημαίνει Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Λέμε να αναζητηθούν συνέργειες. Αυτό που κάνουμε είναι να συγκροτήσουμε Ομάδες Εργασίας για να ετοιμάσουν ένα πόρισμα με ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κάναμε στα Ιωάννινα, το Ιόνιο. Έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις ειδικά στα Ιωάννινα όπου διάφορα Τμήματα καταργούνται και άλλα εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό θέλουμε να μας έρχεται από τα κάτω, από τους ανθρώπους που ξέρουν τα ζητήματα και η Πολιτεία θα πάρει τις αποφάσεις» δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Επίσης ο Υπουργός σημείωσε ότι θέλει να προωθήσει τη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας.

ΣτΕ και αποφάσεις

Για την απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές ο Υπουργός δήλωσε ότι περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για να δουν το σκεπτικό σημειώνοντας ότι είναι απολύτως σαφές ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. «Τέτοιου είδους προνόμια των ενισχύουν και δεν υπονομεύεται κανέναν σύστημα καθώς τα παιδιά αυτά εισάγονται σε επιπλέον θέσεις» τόνισε ο Υπουργός.

Για τα θρησκευτικά ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πρακτική επίπτωση η απόφαση του ΣτΕ. Σεβόμαστε τους Θεσμούς αλλά έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τις απόψεις και την κριτική μας υπογράμμισε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι την τελευταία λέξη για τα βιβλία την έχει η Πολιτεία σε συνεννόηση βέβαια με  όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλλιτεχνικό 

Μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς θα έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για την προοπτική του εν λόγω σχολείου ανέφερε ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων ενημερώνοντας ότι είναι σε συνεννόηση για να βρούν μια λύση για το ζήτημα της στέγασης.

 

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...