Home / Featured / Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μετά την συνάντηση με τον Υπουργό

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μετά την συνάντηση με τον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 7:10 μμ Μάρτιος 8th, 2018  


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μετά το πέρας της συνάντησης, το ζήτημα των διορισμών έχει συνδεθεί με την τέταρτη αξιολόγηση.
«Θέσαμε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, αλλά δυστυχώς από αυτά που ακούσαμε, δεν θα υπάρξουν διορισμοί πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης» είπε.
«Θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρξουν το Σεπτέμβρη διορισμοί»

Πλάνο μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, ώστε τον Οκτώβριο (και με προοπτική από το 2019) να ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων, αλλά και νέο σύστημα επιλογής υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στους καθηγητές των δημόσιων σχολείων.

Το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών θα είναι υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια που θα οριστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο ραντεβού που είχε προγραμματιστεί χθες στο Μαρούσι είχαν κληθεί τόσο η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) όσο και η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), η οποία όμως δεν εμφανίστηκε καθόλου κρίνοντας ότι το αποτέλεσμα της συνάντησης θα ήταν άκαρπο. Αντ’ αυτού έστειλε στο υπουργείο το πλάνο της μεγάλης πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης που έχουν προγραμματίσει οι δύο Ομοσπονδίες για τις 16 Μαρτίου προκηρύσσοντας μία τρίωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες του ωραρίου και άλλη μία τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου από τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών όλων των περιοχών της χώρας.

Ακαρπο όμως θεώρησαν τελικά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης και οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, κρίνοντας την απάντηση του υπουργού Παιδείας στα θέματα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών ασαφή και μη ικανοποιητική.

«Από τη συνάντησή μας με τον υπουργό Παιδείας δεν προέκυψε κάποια θετική εξέλιξη όσον αφορά το ζήτημα των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς επέμεινε στη θέση ότι οι διορισμοί παραμένουν παγωμένοι με απαίτηση των τροϊκανών δανειστών μας» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Η ΟΛΜΕ όμως έθεσε χθες και το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε περισσότερα από ένα σχολεία ταυτόχρονα και των οδοιπορικών τους, θέμα που έχουν αναδείξει τα «ΝΕΑ» με σειρά σχετικών ρεπορτάζ. Επ’ αυτού, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το ζήτημα.

Οπως έγινε χθες γνωστό, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στο τέλος της εβδομάδας στις δύο Ομοσπονδίες και το νέο νομοσχέδιό του για τις δομές της Εκπαίδευσης.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. Μεταξύ των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην επαρχία, είναι και εκείνο της σίτισής τους. Το αίτημα της ΟΛΜΕ είναι να προχωρήσει η σίτιση των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες, όπου και τα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν είναι πολύ φτηνότερα. Για το θέμα ο Κώστας Γαβρόγλου είπε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι θα επικοινωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας για να το λύσει.

ΤΑ ΝΕΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...