Home / HEADER-NEWS / Διευθυντής σχολείου απαγόρευσε στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου να ενημερώσει συναδέλφους

Διευθυντής σχολείου απαγόρευσε στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου να ενημερώσει συναδέλφους

Δημοσιεύτηκε: 1:09 πμ Μάρτιος 26th, 2018  


Αλέξανδρος Αλεξάκης, Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Email:  alexandro.alexak@gmail.com

Τηλ : 6976970367

23-3-2018

Προς :

– Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Λασιθίου

-ΔΟΕ

– ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Σχολεία και νηπιαγωγεία Λασιθίου

– Όλους τους συναδέλφους μας

– ΜΜΕ

 

Θέμα: «Διευθυντής σχολείου απαγόρευσε στον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου να ενημερώσει συναδέλφους»

 

Σκηνές σκοτεινών περιόδων για το εργατικό κίνημα εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια περιοδείας μου ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου για ενημέρωση των συναδέλφων σε σχολεία του νομού. Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή στο 6/θ ΔΣ Κριτσάςμου απαγορεύτηκε η ενημέρωσητων συναδέλφων για υπηρεσιακά και εργασιακά  ζητήματα.

Η ενημέρωση των συναδέλφων στους χώρους εργασίας είναι κατάκτηση του κλάδου και κατοχυρωμένο δικαίωμα από την ισχύουσα νομοθεσία. Ο διευθυντής του σχολείου την αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να προηγηθεί έγγραφη αίτηση για να κλειστεί ραντεβού. Ποιο νομικό πλαίσιο το προβλέπει;

Η ενέργεια αυτή παραπέμπει σε άλλες εποχές όταν φτάνει σε σημείο οδιευθυντής του σχολείου να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων συνδικαλιστικού οργάνου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε,«το σχολείο δεν είναι χώρος για συνδικαλισμό». Οφείλουμε εδώ να ενημερώσουμε, κυρίως τους νεότερους συναδέλφους, ότι η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση του Ν. 1264/1982 αρ. 14 περίπτωση 2ε και οι επιπτώσειςτης παρεμπόδισης αυτής αναφέρονται στο αρ. 23 παρ 1. και σειρά εγκυκλίων που προβλέπουν την ενημέρωση των συναδέλφων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του.

Συνεπώς καλώ:

  1. τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του νομού Λασιθίου πάρουν θέση πάνω στο θέμα και να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους τακτικές.
  2. τη ΔΟΕ να καταγγείλει τέτοιες στάσεις που κινούνται στη λογική της περιστολής συλλογικών κατακτήσεων και ελευθεριών  σε επίπεδο συνδικαλιστικής δράσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούςΑλέξανδρος ΑλεξάκηςΑιρετός  ΠΥΣΠΕ Λασιθίου


 

Ένα σχόλιο

  1. Στην εποχή του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται μαθήματα με το πρόσχημα της ενημερώσεως. Οι αργόσχολοι καλοπερασάκηδες συνδικαλιστές της ολιγόωρης έως μηδενικής εργασίας καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...