Home / Featured / Δεν θα συμμετέχουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στη συνεδρίαση του Συλλόγου για τους υποδιευθυντές

Δεν θα συμμετέχουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στη συνεδρίαση του Συλλόγου για τους υποδιευθυντές

Δημοσιεύτηκε: 11:57 μμ Μάρτιος 20th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Θα απέχουν οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί από τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων κατά την οποία θα εκφράζεται η πρότασή του για τους υποδιευθυντές. Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο του σχεδίου νόμου:

Οι υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και οι υποδιευθυντές και οι υπεύθυνοι των τομέων Ε.Κ. επιλέγονται από το αρμόδιο σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 26 υπηρεσιακό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του οικείου συλλόγου διδασκόντων, η οποία διατυπώνεται σε συνεδρίαση από την οποία απέχουν οι υποψήφιοι, καθώς και οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Η πρόταση, μαζί με το πρακτικό του συλλόγου των διδασκόντων, διαβιβάζονται από τον διευθυντή της σχο­λικής μονάδας ή του Ε.Κ. στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμ­βούλιο,  το οποίο, ύστερα από έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων και της νομιμότητας της διαδικασίας διαμόρφωσης της πρότασης, προτείνει στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης την τοποθέτηση των υποδιευθυντών ή υπευθύνων τομέων Ε.Κ.

Αν σε σχολική μονάδα προβλέπεται και δεύτερος υποδιευθυντής, σύμφωνα με την παρ. 7 του Κεφ. Α΄ του άρθρου 11 του ν. 1566/1985, ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει και τη σειρά τοποθέτησης των δύο υποδιευθυντών (υποδιευθυντής Α΄ και Β΄). Αν ο σύλλογος διδασκόντων δεν διατυπώσει σχετική πρόταση, το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο καθορίζει τη σειρά των υποδιευθυντών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...