Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 12:49


Home / HEADER-NEWS / Δεν μπορεί να είναι ανήλικο άτομο συνοδός μαθητή (νηπίου)

Δεν μπορεί να είναι ανήλικο άτομο συνοδός μαθητή (νηπίου)

Δημοσιεύτηκε: 7:47 πμ Μάρτιος 30th, 2018  


Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ αριθ. 34/2018, γνωμοδότησή του, απαντά σε ερώτημα που υποβλήθηκε από το Τμήμα Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής  Ζωής του ΥΠ.Π.ΕΘ για το αν ο συνοδός  μαθητή( νηπίου), για την προσέλευση  στο σχολείο και την αποχώρηση από αυτό, μπορεί να είναι ανήλικο άτομο. 

Το ερώτημα υποβλήθηκε στις 16/10/2017 και η απάντηση βασίστηκε και στο ΠΔ 79/2017.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Γνωμοδότηση του ΝΣΚ:

α) Δεν επιτρέπεται να ορισθεί, από γονέα ή κηδεμόνα μαθητή νηπιαγωγείου ότι, το πρόσωπο που θα συνοδεύει το νήπιο κατά την προσέλευση και αποχώρηση αυτού, προς και από το νηπιαγωγείο, θα είναι άλλος μαθητής του δημοτικού (ανήλικος).

β) Εφόσον ο γονέας αρνείται να συνοδεύει και να παραλαμβάνει ο ίδιος ή άλλος ενήλικος, το νήπιο από το νηπιαγωγείο και αυτό συνοδεύεται και παραλαμβάνεται από άλλο ανήλικο μαθητή, πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, προς αποτροπή κινδύνων και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1532 του Α.Κ. και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

http://www.fresh-education.gr/


 

Ένα σχόλιο

  1. Εκτός πραγματικότητος το ΝΣΚ του Κράτους! Αυτά παθαίνεις άμα εμπιστεύεσαι την διακυβέρνηση, την νομοθεσία και την δικαιοσύνη σε άτομα που έχουν λεφτά για νταντάδες, ζουν στον κόσμο τους και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Κρίμα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...