Home / Featured / Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου θα υποβληθούν οι δηλώσεις – αιτήσεις για τις Πανελλαδικές 2018

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου θα υποβληθούν οι δηλώσεις – αιτήσεις για τις Πανελλαδικές 2018

Δημοσιεύτηκε: 4:59 μμ Μάρτιος 5th, 2018  


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018.

ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός ΓΙΑ ΤΗΝ Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης  υποψηφίων ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2018.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Το διάστημα για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

                Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση,  θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...