Home / HEADER-NEWS / Απάντηση του Υπουργείου στην Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

Απάντηση του Υπουργείου στην Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε: 8:43 μμ Μάρτιος 5th, 2018  


Με αφορμή τη δήλωση της Τομεάρχη Παιδείας κ. Κεραμέως για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Δυστυχώς η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα και να είναι πιο προσεκτική όταν εκφράζει την υποστήριξή της στον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Καραμπίνης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κάτι που είναι εξαιρετικά σοβαρό και η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα του πορίσματος καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης όπου αναφέρονται αξιόποινες πράξεις – που καταρρακώνουν το ακαδημαϊκό ήθος – του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Υπουργείο, λοιπόν, διαφυλάσσει τη νομιμότητα και σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες και εφαρμόζει.

Η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ, και με τις αδιαμφισβήτητες νομικές της γνώσεις θα κατανοήσει το σύνολο των ενεργειών που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Υπουργείο.

Και κάτι ακόμη: κάποιοι, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να προστατέψουν το κύρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...