Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:22


Home / HEADER-NEWS / Τι απάντησε ο Υπ.Ναυτιλίας για την ένταξη των σχολών του Λιμενικού στα Επιστημονικά Πεδία

Τι απάντησε ο Υπ.Ναυτιλίας για την ένταξη των σχολών του Λιμενικού στα Επιστημονικά Πεδία

Δημοσιεύτηκε: 9:30 μμ Μάρτιος 14th, 2018  


Mέχρι στιγμής, δεν έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα και η κοινή υπουργική απόφαση που αφορούν στην ένταξη των Παραγωγικών Σχολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κατόπιν εκδόσεως των εν λόγω νομοθετικών πράξεων, οι Σχολές θα μπορούν να ενταχθούν στα Επιστημονικά Πεδία της Απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσής Αυγής κ. Κούζηλου με θέμα «Εισαγωγή και της Λιμενικής Ακαδημίας στο 3ο Πεδίο».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι θα γίνει με τη δια ζώσης διδασκαλία στα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Πιο αναλυτικά αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής:

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 το  ν. 4327/2015 (Α΄ 50), η ακριβής κατάταξη των Τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη λήξη εκάστου σχολικού έτους και ισχύει για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του επόμενου σχολικού έτους.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα και η κοινή υπουργική απόφαση που αφορούν στην ένταξη των Παραγωγικών Σχολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κατόπιν εκδόσεως των εν λόγω νομοθετικών πράξεων, οι Σχολές θα μπορούν να ενταχθούν στα Επιστημονικά Πεδία της Απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η διάθεση των self tests θα γίνεται μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται τα προβλεπόμενα κανονιστικά κείμενα για τη ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Παναγιώτης Κουρουμπλής

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...