Home / Featured / Τι αλλαγές έγιναν στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Τι αλλαγές έγιναν στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δημοσιεύτηκε: 4:24 μμ Μάρτιος 29th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας έγινε  τροποποίηση της με αρ. 14420/ΚΒ/04-02-2008 (ΦΕΚ 218 Β’) υπουργικής απόφασης «Εξετάσεις – Όργανα εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την με αρ. 170141/Α5/16-10-2017 (ΦΕΚ 3650 Β’) υπουργικής απόφασης ως ακολούθως:

1. Η τελευταία παράγραφος της περίπτωσης 1.2 της παραγράφου 1 του άρθρου 7 αντικαθίσταται ως εξής:

«Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει η απαραίτητη προϋπόθεση που προαναφέρεται, δηλ. το να έχει εξασφαλίσει ο υποψήφιος τουλάχιστον το 60% της μέγιστης δυνατής συνολικής βαθμολογίας, δηλαδή το 60% του 100 για τα επίπεδα A1, B1, Γ1 και το 60% του 200 για τα επίπεδα Α2, Β2, Γ2, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει το 30% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για κάθε μια εξεταζόμενη ενότητα, πλην της Ενότητας 4 (παραγωγή προφορικού λόγου), για την οποία δεν απαιτείται η ως άνω προϋπόθεση – δηλαδή, η προϋπόθεση της επιτυχίας 30% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας».

Τι ίσχυε:

Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει η απαραίτητη προϋπόθεση που προαναφέρεται, δηλ. το να έχει εξασφαλίσει ο υποψήφιος συνολική βαθμολογία 60% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας για τα επίπεδα Α2, Β2 και Γ2 σε κάθε ενότητα της εξέτασης, πλην της 4ης Ενότητας και 30% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας στην κάθε ενότητα της εξέτασης πλην της Ενότητας 4 στα επίπεδα Α1, Β1 και Γ1. Όπου κατά τον προσδιορισμό του ποσοστού (30% ή 60%) προκύπτει αριθμός με δεκαδικό μέρος, τόσο σε κάθε εξεταζόμενη ενότητα όσο και στο σύνολο της βαθμολογίας, ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

2. Η περίπτωση 1.4 της παραγράφου 1 του άρθρου 7 αντικαθίσταται ως εξής:

«1.4 Στον τελικό βαθμό αξιολόγησης όλων των απαντήσεων στα ερωτήματα και τις δοκιμασίες της κάθε ενότητας διατηρείται όπου προκύπτει το πρώτο δεκαδικό ψηφίο. Η τελική βαθμολογία του υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα των βαθμολογιών όλων των ενοτήτων και στην περίπτωση που στην τελική βαθμολογία προκύπτει άθροισμα με δεκαδικό ψηφίο, στο σύνολο της εξέτασης, αυτό στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα».

Τι ίσχυε:

Η τελική βαθμολογία προκύπτει αθροιστικά από τη βαθμολογία όλων των απαντήσεων στα ερωτήματα
και τις δοκιμασίες της κάθε ενότητας. Στην περίπτωση που στην τελική βαθμολογία προκύπτει άθροισμα με δεκαδικό ψηφίο, τόσο στο σύνολο της εξέτασης όσο σε κάθε ενότητα της εξέτασης, αυτό στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.

3. Μετά το τέλος της περίπτωσης 7.3 της παραγράφου 7 του άρθρου 7 προστίθεται η φράση:

«Εφόσον οι εξετάσεις των γλωσσών για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας γίνονται με κοινό διαβαθμισμένο τεστ, ο τελικός βαθμός αξιολόγησης προκύπτει από την άθροιση των βαθμών των δύο βαθμολογητών, με διατήρηση, όπου προκύπτει, του πρώτου δεκαδικού ψηφίου».

Τι ίσχυε:

Μετά το τέλος της βαθμολόγησης των τετραδίων και από τον δεύτερο βαθμολογητή, αποκαλύπτονται από τη γραμματεία του Βαθμολογικού Κέντρου οι βαθμοί του πρώτου και δεύτερου βαθμολογητή. Τελικός βαθμός αξιολόγησης κάθε γραπτού είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο βαθμολογητών με διατήρηση, όπου προκύπτει, του πρώτου δεκαδικού ψηφίου.

4. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 28 προστίθεται η φράση:

«Μέχρι την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησης τους, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής στις Εξετάσεις του ΚΠΓ, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών τους».

«Άρθρο 28
Τίτλος του ΚΠΓ
1. Στους επιτυχόντες αποδίδεται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, το οποίο είναι δίγλωσσο, δηλαδή αναφέρει τα σχετικά στοιχεία στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στη γλώσσα εξέτασης. Ο τίτλος εκδίδεται άπαξ και δύναται να αλλάξει μόνο εφόσον αλλάξουν τα ονομαστικά στοιχεία του επιτυχόντα κατόπιν δικαστικής απόφασης ή απόφασης άλλου διοικητικού οργάνου.

Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής της.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...