Home / Featured / Ακηδεμόνευτο κλαδικό κίνημα αναπληρωτών

Ακηδεμόνευτο κλαδικό κίνημα αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:32 μμ Μάρτιος 4th, 2018  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Πληρ: Διαμάντης Θεόδωρος, πρόεδρος

τηλέφωνο: 6982327670

αρ. πρωτ. 136

Αθήνα, 4-3-2018

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «ακηδεμόνευτο κλαδικό κίνημα αναπληρωτών»

Βασική θέση της Π.Ε.Α.Δ., αλλά και των Συλλόγων της α/θμιας και της β/θμιας που είχαν την πρωτοβουλία από κοινού να συνδιοργανώσουν την κινητοποίηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Υπουργείο μαζί με τις ομοσπονδίες Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε. και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, είναι ο ανεξάρτητος χαρακτήρας τους.

Δε δεχτήκαμε ποτέ να γίνουμε «παράρτημα» κάποιας παράταξης και βασιστήκαμε στη δουλειά μας, μείναμε «ζωντανοί» και μάχιμοι, χωρίς τα δεκανίκια κάποιας παράταξης.

Οι αυτόκλητοι σύλλογοι των αναπληρωτών δεν είναι η ΠΕΑΔ και οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι, αφού είναι πανελλαδικά όργανα με καταστατικό και έγκριση πρωτοδικείου και υπογράφουν πάντα επώνυμα, αλλά τα ανώνυμα συντονιστικά και οι πρωτοβουλίες, όργανα που λειτουργούν στρατευμένα με πανελλαδικές καρμπόν ανακοινώσεις, χωρίς καμιά νομικά κατοχυρωμένη υπόσταση!

Συνάδελφοι,

Συμφωνούμε ότι οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε πλέον ποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν την κηδεμονία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την πρωτοκαθεδρία σε κάθε δράση τους.

Είναι αυτοί οι οποίοι είναι απόντες σε κάθε πολιτικό επίπεδο και συνομιλία, αυτοί που στη βουλή ψήφισαν «παρών» στη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής ηλικίας, αυτοί που έχουν σκοπό να εξαντλήσουν τους εκπαιδευτικούς σε κάθε μορφής συνεχούς και αναποτελεσματικής κινητοποίησης, αυτοί που δείχνουν το ήθος του εκπαιδευτικού λειτουργού σπάζοντας πόρτες, ή πετώντας καδρόνια.

Αυτοί που παριστάνουν τους κινηματικούς που «δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους», κατά τεκμήριο κάνουν το ακριβώς αντίθετο και συχνά με απίστευτο θράσος έρχονται να εγκολπωθούν εκ των υστέρων όποια κινηματική ενέργεια γίνεται από άλλες δυνάμεις ή ξεσπά αυθόρμητα από κάτω.

Συνάδελφοι,

θα συνεχίσουμε χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις, που σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει ένα σωματείο που απλώς θα «κάνει θόρυβο» και θα είναι διακηρυκτικά αγωνιστικό χωρίς αντίκρισμα, βγάζοντας «επαναστατικές» κορώνες αλλά με ήθος και αξιοπρέπεια που ταιριάζει σε αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Μας ενδιαφέρει ένα κίνημα ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, που θα προχωρά τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά, βάζοντας τη διαχωριστική γραμμή με τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και τη διοίκηση, οργανώνοντας το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε να είναι μαζικό και μαχητικό.

Μας ενδιαφέρει ένα κίνημα που να μην είναι απομακρυσμένο από τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό αλλά κομμάτι του, που να δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας, να λειτουργεί ως χώρος έκφρασης και ζύμωσης κάθε ριζοσπαστικής πολιτικής πρότασης, ως χώρος ανταλλαγής απόψεων και χάραξης κοινής δυναμικής συνδικαλιστικής πορείας.

Και σε αυτό το πλαίσιο, εάν υπάρχουν διαπιστωμένες τέτοιες προθέσεις, καλούμε όλους όσοι τις ενστερνίζονται, να βρεθούμε στην ίδια πλευρά, αυτή που διατράνωσε προχθές η παρουσία ενός κλαδικού κινήματος των αναπληρωτών που ΜΠΟΡΕΙ!!!

Και βέβαια, καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την βίαιη καταστολή της ΕΛΑΣ εναντίον των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών!!!

Η ΠΕΑΔ με αγωνιστική, θεσμική, ψύχραιμη και αποφασιστική φωνή θα συνεχίσει να προασπίζεται το βασικό διακύβευμα, την αποκατάσταση δηλαδή των εργασιακών σχέσεων εργασίας με μόνιμους διορισμούς ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της Πολιτείας της πολυετούς προσφοράς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο δημόσιο αγαθό της Εκπαίδευσης!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...