Τελευταία Νέα

Saturday, 04/21/18, 18:27Αδυναμίες στη διάταξη για τα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε:

10:00 μμ Μάρτιος 18th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου. Ήδη έχουν αναρτηθεί αρκετά σχόλια με πολλά εξ αυτών να εστιάζουν σε αδυναμίες του νομοσχεδίου. Όσον αφορά τη διάταξη για τα επιδόματα των στελεχών ευθύνης όπως μας ενημερώνουν και αναγνώστες μας αδυναμίες χαρακτηρίζονται:

  • Η μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στο επίδομα του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή καθώς οι Διευθυντές λαμβάνουν 300 ή 250 ευρώ αναλόγως τον αριθμό των μαθητών των σχολείων ενώ οι υποδιευθυντές 150 ευρώ. Μάλιστα όπως μας ανέφερε αναγνώστης μας ενώ ο αριθμός των μαθητών λαμβάνεται υπόψη για να διαφοροποιηθεί το επίδομα των Διευθυντών των σχολείων δεν γίνεται το ίδιο και για τους υποδιευθυντές.
  • Ερωτηματικά δημιουργεί στους εκπαιδευτικούς και το επίδομα των 100 ευρώ στους προϊσταμένους παιδικών σταθμών, αφού οι παιδικοί δεν υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας. Από πληροφορίες μας προκύπτει ότι πρόκειται για λάθος το οποίο θα διορθωθεί και θα αφαιρεθεί.
  • Επίσης κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που σχολιάζουν τα επιδόματα αναφέρουν ότι το επίδομα των 100 ευρώ για τους προϊσταμένους Μονοθέσιων, Διθέσιων και Τριθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων  είναι μικρό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο και διοικητική εργασία.

10 προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου για τις Δομές

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση ανηλίκων τρίτων χωρών
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πολλαπλάσιες θέσεις για τη στελέχωση των Δομών αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών

Εντός των ημερών θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο που καταργεί την τιμωρητική ...

Μοιράσου!