Τελευταία Νέα

Saturday, 04/21/18, 18:32212 θέσεις εκπαιδευτικών στα νέα Κέντρα Αειφορίας. Με αποσπάσεις η κάλυψή τους.

Δημοσιεύτηκε:

12:33 μμ Μάρτιος 18th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.

Βέβαια τα ΚΠΕ δεν καταργούνται ούτε μειώνονται αλλά αντικαθίστανται όπως προβλέπει σχετική διάταξη του νομοσχεδίου σε Κέντρα  Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.).

Στη θέση λοιπόν των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουμε 53 Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας ιδρύονται άλλα 2 ΚΠΕ οπότε ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 55 ΚΠΕ. Ο αριθμός των θέσεων των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία με τη διαδικασία των αποσπάσεων θα είναι 4 εκπαιδευτικοί ανά Κέντρο συνολικά λοιπόν θα έχουμε 53Χ4 θέσεις 212 θέσεις ή 220 αν ενεργοποιηθούν και τα δυο νέα Κέντρα.

Από αυτές τις θέσεις οι 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και οι άλλες 106 θα είναι για εκπαιδευτικούς Α/θμιας με τις 53 εξ αυτών να προορίζονται για δασκάλους ή νηπιαγωγούς.

Τουλάχιστον ένας δάσκαλος ή νηπιαγωγός στα Κέντρα Αειφορίας

Εξοικονόμηση θέσεων εκπαιδευτικών και από τα Κέντρα Αειφορίας. Πόσες θέσεις για αποσπάσεις δημιουργούνται σε αυτά

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΠΕΚΑΔΕ: Επιστολή παρέμβασης για το θέμα των σχολικών συμβούλων αγγλικής
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πολλαπλάσιες θέσεις για τη στελέχωση των Δομών αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών

Εντός των ημερών θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο που καταργεί την τιμωρητική ...

Μοιράσου!