Τελευταία Νέα

Σάββατο, 12/06/2021, 15:23


Home / HEADER-NEWS / 2.000 περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχολές χαμηλής ζήτησης

2.000 περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχολές χαμηλής ζήτησης

Δημοσιεύτηκε: 9:25 πμ Μάρτιος 20th, 2018  


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας θα ανεβάσουν τον αριθμό στις σχολές ανά την Ελλάδα κατά 2.000 άτομα.

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι η αύξηση του αριθμού αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας και μάλιστα σχολές που δεν είναι καν στη μέση της κατάταξης ζήτησης, με λίγα λόγια σχολές χαμηλής ζήτησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Στον αντίποδα μάλιστα βρίσκονται σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές σχολές της χώρας όπου μάλλον οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, έστω και σε μικρό ποσοστό, γεγονός που θα σημάνει νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τις μετεγγραφές φοιτητών έχει φτάσει πολλές σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων στο απροχώρητο και έτσι υπάρχουν εκκλήσεις προς το υπουργείο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Eξετάσεων 2021

Μέσα σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι από εφέτος υπάρχουν αλλαγές όπως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο παίρνει ένα νέο τμήμα, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Με 350 ευρώ θα αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες που θα εξετασθούν ...