Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 13:5512.895 παραιτήσεις εκπαιδευτικών στην Αθμια και μόνο 1664 προσλήψεις τα τελευταία 8 χρόνια

Δημοσιεύτηκε:

11:57 μμ Μάρτιος 13th, 2018

Τα τελευταία χρόνια προμετωπίδα των αιτημάτων του Κλάδου αποτελεί η αναγκαιότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση. Όλα αυτά τα χρόνια, η Εκπαίδευση λειτουργεί με αναπληρωτές/τρίες εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο φτάνουν στις 25.000. Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με συναδέλφισσες και συναδέλφους εκπαιδευτικούς να έχουν προϋπηρεσία μέχρι και 15 χρόνια ως αναπληρωτές!

Δεν μπορεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση. Δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας αλλά όπως ισχυρίζεται διορισμοί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Δεσμεύσεις τις οποίες γνώριζε, φυσικά, και τα προηγούμενα χρόνια όταν  υπόσχονταν 20.000 μόνιμους διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ!

Δεν τηρήθηκε από την Κυβέρνηση ούτε καν η μνημονιακή δέσμευση της αναλογίας του 1/4, ότι δηλαδή με κάθε τέσσερις αποχωρήσεις θα γίνεται και μία μόνιμη πρόσληψη!

Κοινοποιώ λοιπόν τους παρακάτω πίνακες στους οποίους εμφανίζονται οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. από το 2010 μέχρι και το 2017, καθώς και οι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν το ίδιο διάστημα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μου, οι παραιτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 12.895 και οι προσλήψεις σε 1.664. Αν τώρα αφαιρέσουμε ότι από αυτές τις προσλήψεις, οι 1.379 έχουν γίνει το 2010, γίνεται φανερό ότι τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις στις Εκπαίδευση είναι μηδενικές!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καταγραφή λειτουργικών αναγκών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Προκύπτει ολοφάνερα πια ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!