Τελευταία Νέα

Sunday, 02/25/18, 06:06Yπερωριακή απασχόληση εκπαιδευτικών για κατ’ οίκον διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε:

2:43 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως αναφέρεται σε απάντηση του 2016 του τότε Υπουργού Παιδείας στη Βουλή στο άρθρο 6 παρ. 4.γ. του Ν. 3699/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί, ορίζεται ότι:

«Όταν η φοίτηση των μαθητών καθίσταται αδύνατη λόγω σοβαρών βραχυχρόνιων ή χρόνιων προβλημάτων που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση τους, η εκπαίδευση των μαθητών αυτών δύναται να παρέχεται με διδασκαλία στο σπίτι.»

Η διαδικασία σε ό, τι αφορά την παροχή κατ’ οίκον διδασκαλίας σε μαθητές προβλέπει την υποβολή αίτησης των γονέων μέσω του σχολείου που έχει εγγραφεί ο μαθητής, συνοδευόμενη από αιτιολογημένη πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση από δημόσια ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή δημόσια υγειονομική επιτροπή στην οποία αναγράφεται η διάρκεια της επιβεβλημένης παραμονής του μαθητή στο σπίτι.

Εν συνεχεία, τα σχετικά δικαιολογητικά διαβιβάζονται στην αρμόδια Δ/νση, ο Δ/ντης της οποίας εγκρίνει τη διδασκαλία στο σπίτι και καλεί τους εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης βαθμίδας που υπηρετούν στα σχολεία του Νομού να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ανάληψη της κατ’ οίκον διδασκαλίας, υπερωριακά.

Η χορήγηση άδειας υπερωριακής απασχόλησης για προγράμματα κατ’ οίκον διδασκαλίας γίνεται για μέχρι 20 ώρες το μήνα ανά εκπαιδευτικό και η ωριαία αντιμισθία είναι 10 €.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανυποχώρητος ο Υπ. Παιδείας στα "κάγκελα" ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζόμενοι σε Παιδικούς Σταθμούς
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ποιες προκηρύξεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι ενεργές για αιτήσεις

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Προσλήψεις πραγματοποιούνται κατά διαστήματα σε Δήμους σε ειδικότητες που αφορούν ...

Μοιράσου!