Home / HEADER-NEWS / Θα εξεταστεί η δυνατότητα για αυξημένο ποσοστό εισακτέων από τα ΕΠΑΛ στο Παν.Δυτικής Αττικής

Θα εξεταστεί η δυνατότητα για αυξημένο ποσοστό εισακτέων από τα ΕΠΑΛ στο Παν.Δυτικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 10:39 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2018  


Αύξηση των εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστήμια της Αττικής έχουμε για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ όπως δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης. Παράλληλα ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι θα εξεταστεί  η δυνατότητα αύξησης του ποσοστού των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πέραν του 5%.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε:

«Επανέρχεται το θέμα της εισαγωγής των αποφοίτων από τα ΕΠΑΛ, ειδικά από τα ΕΠΑΛ της Αττικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξηγήσαμε και στη συζήτηση επί των άρθρων ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι αριθμοί από την πλευρά ορισμένων Βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι λανθασμένος. Μετρούν μόνο τις θέσεις εισακτέων στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε σχέση με τις θέσεις στα ενοποιούμενα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Πειραιά, αλλά αυτή η συζήτηση αγνοεί ότι οι θέσεις των εισακτέων από τα ΕΠΑΛ αυξάνονται σε όλα τα Πανεπιστήμια και σε όλα τα Πανεπιστήμια της Αττικής.

Αυξάνονται, λοιπόν, οι θέσεις στις σχολές υγείας της Αττικής, στις σχολές Γεωπονίας της Αττικής, στις σχολές Οικονομίας της Αττικής, στις Πολυτεχνικές σχολές της Αττικής, σε όλες τις Πανεπιστημιακές σχολές της Αττικής. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει ένα έλλειμμα, σχετικά με τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ της Αττικής.

Για το λόγο αυτό εξετάζουμε και τη Δευτέρα θα μπορέσουμε, αφού με τις υπηρεσίες του Υπουργείου δούμε τις τεχνικές δυνατότητες, το ποσοστό, ειδικά για φέτος και ειδικά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, να είναι μεγαλύτερο από το 5%. Για να το πούμε συγκεκριμένα, επιτρέψτε μας να εξαντλήσουμε κάθε εξέταση των τεχνικών δυνατοτήτων της υπηρεσίας. Πάντως, όπως και να έχει με τα σημερινά δεδομένα, επαναλαμβάνω ότι ο αριθμός των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, που φέτος θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι κατά 520 θέσεις μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...