Home / HEADER-NEWS / Συνέλευση και δράσεις του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Συνέλευση και δράσεις του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 10:11 μμ Φεβρουάριος 15th, 2018  


-Παρασκευή 23/2 πανελλαδική μέρα δράσης κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Αθήνα συγκέντρωση στην Περιφέρεια 1 μμ

-Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

-Παρασκευή 2/3 πανελλαδική συνέλευση αγώνα σωματείων της εκπ/σης – επιτροπών αγώνα αναπληρωτών – συλλόγων/συλλογικοτήτων αναπληρωτών

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών χαιρετίζει τις συλλογικές διαδικασίες και τις αποφάσεις δεκάδων επιτροπών αγώνα αναπληρωτών και πρωτοβάθμιων σωματείων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο για συσπείρωση και αγώνα των συναδέλφων-ισσών με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και ενωτικό πλαίσιο αιτημάτων, διεκδικώντας εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών εκπ/κών!

Η αλλαγή της ημ/νίας της πανελλαδικής κινητοποίησης με απόφαση της ΟΛΜΕ (γεγονός που προβληματίζει καθώς πριν ακόμη δημοσιευθεί, υπήρξε άμεση ανακοίνωσή της από πλευράς κάποιων σύλλογων αναπληρωτών) προκαλεί μόνο σύγχυση και διασπά τις δυνάμεις. Είναι γελασμένοι όσοι επιδιώκουν να αποσπειρώσουν τις μαζικές και πραγματικά συλλογικές διαδικασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και οι οποίες διαμόρφωσαν έναν αγωνιστικό σχεδιασμό για τις 23-24/2. Το Συντονιστικό καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και τους συλλόγους/συλλογικότητες αναπληρωτών να στείλουν τις αποφάσεις τους για κινητοποίηση στις 23/2 αναδεικνύοντάς την σε πανελλαδική μέρα δράσης, ως πρώτο σταθμό του αγώνα που τώρα ξεκινά!

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις με ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων που θα ξεπερνά τις συντεχνιακές και διασπαστικές λογικές που για ακόμη μία φορά σκόπιμα επιδιώκουν να κυριαρχήσουν. Οι φήμες για νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών δε χωρά αμφιβολία ότι επιδιώκουν να διχάσουν και να διαχωρίσουν τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι θα δώσουμε από κοινού με τους νέους-άνεργους συναδέλφους-ισσές μας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων! Οι πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ που οδηγούν στην καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, των υποστηρικτικών δομών και την αποσάθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών θα μας βρουν απέναντι! Αυτός είναι ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, μεγαλώνοντας στη βάση των αναγκών μας την πίτα! Το σχολείο ασφυκτιά από τις δεκάδες χιλιάδες ελλείψεις μόνιμων διορισμών!

Κανείς/καμιά δεν περισσεύει!

Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!


 

Ένα σχόλιο

  1. Επιτέλους κάτι σωστό..Απεργία και στις 23/2 τώρα..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...