Να συμπεριληφθεί και η ΔΟΕ στη συνάντηση στο Υπ.Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε:

10:34 πμ Φεβρουάριος 22nd, 2018

Κύριε Υπουργέ,

Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά (δεύτερη τους τελευταίους μήνες)  ότι φαίνεται να υπάρχει πρόθεση αποκλεισμού του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, από συνάντηση φορέων με θέμα τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία μας, κατεξοχήν αρμόδιος συνδικαλιστικός φορέας για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχει λάβει την παραμικρή ειδοποίηση για συμμετοχή στη συνάντηση που, σύμφωνα με  δελτίο τύπου της Κ.Ε.Δ.Ε., πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/2/2017 και ώρα 10.30 π. μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε., της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., του ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.  και των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε συζήτηση φορέων σχετικά με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη Δ.Ο.Ε., ιδιαίτερα όταν αυτή πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα άσκησης έντονης πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποσύρει από το σχέδιο νόμου για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το άρθρο 33 που αφορά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κα εκπαίδευσης  στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Αναμένουμε την απάντησή σας η οποία ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πόσες θέσεις φιλολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών και μαθηματικών Ειδικής δημιουργούνται στα ΚΕΣΥ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πως οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογήσουν τους διευθυντές και υποδιευθυντές τους

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου ...

Μοιράσου!