Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:10


Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Γ. Σεφέρης «Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα». Γενική Συνέλευση

Σύλλογος Γ. Σεφέρης «Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα». Γενική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: 12:02 μμ Φεβρουάριος 1st, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                  N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία                    6906059765 – 6940389945 –  6983026656                                mail :segseferis@gmail.com    gseferis.edu@gmail.com                site : www. syllogos-seferis.gr Αρ. Πρωτ.   22                                    Ν. Ιωνία  31/1/2018                                      Προς : τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

 

 ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΕ  ΘΕΣΗ  ΜΑΧΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ  ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΜΑΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

THN ΤΡΙΤΗ  6 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ  5.30 μ.μ ΣΤΟ 1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  σπεύδει άρον – άρον να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για την εκπαίδευση, που ψήφισαν στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ .

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο (14181/ΓΔ4/26-1-2018) που έστειλε σε όλα τα σχολεία της χώρας για την εφαρμογή του άρθρου 245 του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ 5,τ.Α’/ 17-1-2018)  επιταχύνει τις προσπάθειες επιβολής του υποχρεωτικού 30ωρου, ανοίγοντας τον δρόμο για αύξηση του διδακτικού ωραρίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις αναπληρωτών και γενικευμένες υπεραριθμίες και υποχρεωτικές μετακινήσεις μονίμων συναδέλφων.

Αυτή η προσπάθεια είναι μόνο η αρχή και δεν αφορά απλά και μόνο πόσες ώρες θα μένουμε στο σχολείο. Δρομολογούνται συνολικότερες αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του ίδιου του σχολείου (π.χ. αξιολόγηση – αποτίμηση, υλοποίηση του σχεδιασμού για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, πέρασμα εκτός διδακτικού ωραρίου κρίσιμων παιδαγωγικών διαδιακασιών κ.ά.). Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής στο ολοήμερο Δημοτικό.

Για όλα τα παραπάνω η παρουσία σου στη Γ.Σ. είναι απαραίτητη.

Το Δ.Σ. παρέχοντας  συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους, καλεί τους Συλλόγους  Διδασκόντων όλων των σχολείων να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα, καλώντας και τη ΔΟΕ  να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

 • Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.
 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και σε νέες αναθέσεις καθηκόντων  όσες πιέσεις κι αν ασκηθούν από τη μεριά της Διοίκησης, προκειμένου να υλοποιήσουν την υπουργική εγκύκλιο, αυτή τη στιγμή.
 • Σε κάθε περίπτωση κανείς συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει επιπλέον ώρες στο σχολείο για εργασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, υλοποιώντας την απόφαση για “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”.
 • Καμιά υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος δεν μπορεί να επιβάλλει πώς και με ποιο τρόπο θα γίνεται η προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας και η διόρθωση των εργασιών/διαγωνισμάτων.
 • Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους για όλα τα παραπάνω. Καλεί τη ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.
 • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων σε όλα τα σχολεία να διαφυλάξουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο θα μας βρει αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη.
 • Καλούμε όλους τους συναδέλφους – συσπειρωμένους στο σωματείο- να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης.
 • Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την απόφαση του Κλάδου (Δ.Σ. ΔΟΕ) για τον τρόπο διάθεσης των σχολικών γευμάτων.
 • Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα και σε σύσκεψη με τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του Συλλόγου.

 Η συμμετοχή σου στη Γ.Σ. και η ψήφος σου  είναι η δύναμη του Συλλόγου μας.  

ΟΛΟΙ THN ΤΡΙΤΗ  6 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΤΙΣ  5.30 μ.μ  ΣΤΟ 1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                                   ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !!!

ΤΡΙΤΗ 6 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 5.30 Μ.Μ

1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

 ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ :

 • Στις ανατροπές που επιχειρεί η Κυβέρνηση στα εργασιακά μας δικαιώματα.
 • Στην αύξηση του ωραρίου: με την προώθηση του υποχρεωτικού 30ωρου και τον αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης στο ολοήμερο ως διδακτικής.
 • Στον νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων, με το νέο ασφυκτικό πλαίσιο κριτηρίων που ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο (π.χ. για τα συστεγαζόμενα).
 • Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο» και τον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ.
 • Στη συνεχιζόμενη κυβερνητική κοροϊδία  για την Προσχολική Αγωγή.
 • Στις «νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», που προωθούν την αυτονομία – αποκέντρωση της σχολικής μονάδας δηλαδή τα σχολεία πολλών ταχυτήτων..
 • Στις διαδικασίες αξιολόγησης στην εκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας την απόφασή μας για αποχή σε όλα τα επίπεδα (π.χ. αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας).
 • Στο νέο σύστημα προσλήψεων – απολύσεων αναπληρωτών. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα κριτήρια διορισμών θα αφορούν τελικά το ποιοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας θα απολυθούν.
 • Στην τροπολογία που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία.
 • Στην τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 

ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΛΗΣ

ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ,

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

 

ΟΙ  ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ– ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόταση Ν. Κεραμέως για άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...