Home / HEADER-NEWS / Ο Σ.Β.Ε. για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και την μετονομασία του τμήματος

Ο Σ.Β.Ε. για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και την μετονομασία του τμήματος

Δημοσιεύτηκε: 8:40 μμ Φεβρουάριος 27th, 2018  


Ανακοίνωση για Ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα

Τηλ.: 2155505091 / 6930300952

sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 32

Αθήνα, 27/02/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας ενημερώνει ότι το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» ψηφίστηκε χτες το βράδυ επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που προέβλεπε μεταξύ άλλων την εντελώς αυθαίρετη μετονομασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας σε Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.), το «Ποτάμι» και την Ένωση Κεντρώων.

Όσον αφορά το άρθρο 33, που όριζε ότι θα γίνει υποχρεωτική και η φοίτηση των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με την προσθήκη της υπ’ αριθμόν 1498/162 τροπολογίας καθώς ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν «ΝΑΙ», Νέα Δημοκρατία και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ», ενώ η Χρυσή Αυγή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το «Ποτάμι» ψήφισαν «ΟΧΙ».

Με την τροπολογία μάλιστα προστέθηκε ότι η φοίτηση των νηπίων 4 ετών στα νηπιαγωγεία θα γίνει υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, ενώ στην αρχική ρύθμιση δεν προβλεπόταν ανώτατο όριο για την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης.

Σας κοινοποιούμε και το σχέδιο νόμου όπως διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση των άρθρων για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Το Σωματείο μας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αυτονόητα για τον κλάδο μας και ότι θα αντισταθεί στις απαράδεκτες ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Τμήμα μας, τον παιδαγωγικό μας ρόλο αλλά και τον εργασιακό μας χώρο!

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους πιο συσπειρωμένους και δυνατούς για να αποκαταστήσουμε τις τεράστιες αδικίες που συντελούνται στον χώρο της προσχολικής αγωγής!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...