Πρόβλεψη για ηλεκτρονικό σύστημα πιστοποίησης της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων

Δημοσιεύτηκε:

10:15 μμ Φεβρουάριος 14th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα Α.Ε.Ι. της χώρας, και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. προβλέπει το νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η πιστοποίηση της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων και των αντίστοιχων πιστοποιητικών του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για τους πτυχιούχους των Α.Ε.Ι., που είναι αναγκαία σε πολλές διαδικασίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις και επιβαρύνει δυσανάλογα την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, προτείνεται η ψήφιση εξουσιοδοτικής διάταξης νόμου που να  προβλέπει την δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα Α.Ε.Ι. της χώρας, και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Στους στόχους της ρύθμισης αυτής στην έκθεση αξιολόγησης συνεπειών αναφέρεται:

Εξασφάλιση διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και επιτάχυνσης διοικητικών διαδικασιών με τη θεσμοθέτηση του Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών  και την πιστοποίησης της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων με αμιγώς ηλεκτρονικά μέσα και μέσω ασφαλούς και κατανεμημένου ηλεκτρονικού συστήματος.

Επίσης τίθενται οι βάσεις για την ολοκλήρωση ενός ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας όλων των ακαδημαϊκών τίτλων και των πιστοποιητικών ΔΟΑΤΑΠ προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα αλλά και το αίσθημα δικαίου σε κάθε πολίτη, ως προς την πιστοποίηση των τυπικών προσόντων συμμετοχής σε κάθε ανοιχτή διαδικασία επιλογής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Άρθρο 16

Αποθετήριο Τίτλων Σπουδών

  1. Η πιστοποίηση της γνησιότητας των ακαδημαϊκών τίτλων που χορηγούνται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και των αντίστοιχων πιστοποιητικών του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), μπορεί να υλοποιείται και με αμιγώς ηλεκτρονικά μέσα, μέσω ασφαλούς και κατανεμημένου ηλεκτρονικού συστήματος που αναπτύσσεται για την ως άνω πιστοποίηση.
  2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης του συστήματος, η δομή και λειτουργία του συστήματος, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία διαδικαστική και διαχειριστική λεπτομέρεια.
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές Την περίοδο αυτή διενεργούνται ...

Μοιράσου!