Home / HEADER-NEWS / Πρόγραμμα Φιλοξενία για μαθητές και μαθήτριες απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Πρόγραμμα Φιλοξενία για μαθητές και μαθήτριες απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε: 8:24 μμ Φεβρουάριος 1st, 2018  


Επίσκεψη στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στο Πλανητάριο, σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού, θέατρο και περίπατοι στην Αθήνα, είναι οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Φιλοξενία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες απομακρυσμένων γυμνασίων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε σήμερα για τη φετεινή χρονιά, απευθύνεται σε περίπου 320 μαθητές και μαθήτριες από 10 γυμνάσια, οι οποίοι θα φιλοξενούνται τμηματικά στην Αθήνα, για ένα τριήμερο, από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο. Σκοπός του είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να βιώσουν τη φιλοξενία ως μια υψηλή εμπειρία πολιτικής παιδείας και πολιτισμού, που ταιριάζει με τον γενικό σκοπό όλων των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος της Βουλής: τη μύηση στις δημοκρατικές αξίες και την ιστορική και μορφωτική καλλιέργεια των νέων. Οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων, το κτήριο, τη λειτουργία και το έργο της, αλλά θα έρθουν και σε επαφή με την ιστορία και το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας.

Τα 10 γυμνάσια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Άντισσας Λέσβου, Βολισσού και Καρδαμύλων Χίου, Μαραθοκάμπου Σάμου, Οινουσσών, Μούδρου Λήμνου, Ραχών Ικαρίας, Φούρνων, Ψαρών και Αγίου Ευστρατίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.foundation.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...