Home / Featured / Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών του ΔΠΘ

Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών του ΔΠΘ

Δημοσιεύτηκε: 9:54 μμ Φεβρουάριος 23rd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκριτική απόφαση  του Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.).

1. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Για την εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται από το Πανεπιστήμιο, έτσι όπως αποτυπώνονται στο εγκριθέν Πρόγραμμα. Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα καταβάλλονται τέλη παρακολούθησης, ποσού 400 ευρώ. Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος δεν εξασφαλίζει τη χορήγηση επάρκειας, εφόσον δεν πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις των άρθρων 3 και 4 της 6117/13-1-2017 υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 της αριθμ. 77728/Ν1/11-5-2017 υπουργικής απόφασης.

2. Οι απόφοιτοι που έχουν παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών κάποιο από τα προαπαιτούμενα μαθήματα του εγκριθέντος προγράμματος υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα μαθήματα που υπολείπονται προκειμένου να συμπληρώσουν τα 30 ECTS με ανάλογη μείωση των τελών παρακολούθησης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι απόφοιτοι να έχουν αξιολογηθεί στην γλώσσα επιλογής σε όλα τα εξάμηνα με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 8. Σε διαφορετική περίπτωση τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν σε αυτή προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάκτηση του απαραίτητου επιπέδου γλωσσομάθειας. Τα εξέταστρα αυτά ορίζονται στο ποσό των 50 ευρώ. Σε περίπτωση που οι απόφοιτοι έχουν ήδη συγκεντρώσει κατά τη φοίτησή τους 30 ECTS στα παρεχόμενα από το πρόγραμμα μαθήματα και έχουν
αξιολογηθεί στη γλώσσα επιλογής σε όλα τα εξάμηνα με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 8, λαμβάνουν ατελώς βεβαίωση ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος.

3. Για την παρακολούθηση του προγράμματος, απαιτείται η υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στο Δ.Π.Θ. εντός της προθεσμίας και με τη διαδικασία που θα ορίσει το Πανεπιστήμιο. Στην αίτηση πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφονται τα πλήρη προσωπικά στοιχεία του αιτούντος και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοιλαμβάνουν «Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων για τη διδασκαλία της γλώσσας επιλογής σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS» από το Πανεπιστήμιο, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του άρθρου 4 της 6117/13-1-2017 υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 της αριθμ. 77728/Ν1/11-5-2017 υπουργικής απόφασης, στο Τμήμα Δ΄ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να αιτηθούν τη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας των ξένων γλωσσών σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

4. Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και θα υποβληθεί για ανανέωση της έγκρισης μέχρι 30-9-2018. Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος και για την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής αίτησης συμμετοχής σε αυτό, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ.: www.duth.gr και του ΥΠ.Π.Ε.Θ: www.minedu.gov.gr. Το εγκριθέν Πρόγραμμα, έτσι όπως υπεβλήθη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και παρατίθεται στο παράρτημα, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ-ΞΕΝΕΣ-ΔΠΘ


 

Ένα σχόλιο

  1. Να ενταχθούν οι απόφοιτοι αυτού του τμήματος σε κανένα κλάδο δεν έχουν σκοπό να το συζητήσουν.Το τμήμα είναι χωρίς ένταξη σε κλάδο.Κατι πρέπει να γίνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...