Home / HEADER-NEWS / Που ιδρύθηκαν Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Που ιδρύθηκαν Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 8:44 μμ Φεβρουάριος 28th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπέγραψε απόφαση με την οποία ιδρύονται δυο Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά υπεγράφη η ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πάρκου Αντώνη Τρίτση. Το ΚΠΕ Πάρκου Αντώνη Τρίτση, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαδικασίες στελέχωσης στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όταν οι υποδομές είναι έτοιμες προς χρήση.

Επίσης, θα υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και λειτουργίας του ΚΠΕ, μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» και του ΥΠ.Π.Ε.Θ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που διέπουν τη λειτουργία των ΚΠΕ.

Το Υ.Π.Π.Ε.Θ, διατηρεί το δικαίωμα της ανάκλησης της απόφασης ίδρυσης του ΚΠΕ Πάρκου Τρίτση, σε περίπτωση που ο Φορέας Διαχείρισης δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, ως προς τις υποδομές και τον εξοπλισμό.

Επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε και την ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Θέρμης. Το ΚΠΕ Θέρμης, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαδικασίες στελέχωσης στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όταν οι υποδομές είναι έτοιμες προς χρήση.

Επίσης, θα υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και λειτουργίας του ΚΠΕ, μεταξύ του Δήμου Θέρμης και του ΥΠ.Π.Ε.Θ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που διέπουν τη λειτουργία των ΚΠΕ.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διατηρεί το δικαίωμα της ανάκλησης της απόφασης ίδρυσης του ΚΠΕ Θέρμης, σε περίπτωση που ο Δήμος δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...