Ποιες αλλαγές μπορεί να γίνουν στο άρθρο που αφορά την ενοποίηση ειδικοτήτων

Δημοσιεύτηκε:

10:17 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μικρές αλλαγές στο άρθρο 29 που αφορά την ενοποίηση των ειδικοτήτων αναμένεται να φέρει το Υπουργείο Παιδείας με νομοτεχνική βελτίωση όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Πιο αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

“Για ορισμένες παρατηρήσεις που έγιναν σχετικά με την ενοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, που υλοποιούνται με το άρθρο 29. Ακούσαμε πολύ προσεκτικά πάρα πολλές από αυτές τις παρατηρήσεις, παρότι ήδη έχουμε ενσωματώσει πολλές από αυτές που έγιναν στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης τους προηγούμενους μήνες. Νομίζουμε ότι υπάρχουν μία – δύο ακόμα περιπτώσεις, που μπορούμε με νομοτεχνική βελτίωση να τις παρουσιάσουμε στην Ολομέλεια.

Αυτές είναι οι εξής, το λέω από τώρα για να μην υπάρχει ανησυχία. Η μια είναι η περίπτωση που αφορά τον Τομέα του Φυσικού Περιβάλλοντος, τους  Δασολόγους, τους Δασοπόνους και τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος, οι οποίοι, ως ξεχωριστή ειδικότητα, θα ενταχθούν στον κλάδο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, όπως θα ονομαστεί.

Επίσης, αναφορικά με την παρατήρηση που έγινε, σχετικά με τους Ραδιοηλεκτρολόγους, από τον Εισηγητή της Ένωσης Κεντρώων, είναι βάσιμο το αίτημα για όσους από αυτούς τους συναδέλφους επιλέξουν την ένταξή τους στον κλάδο των Φυσικών να μην υπάρξει εξ αυτού του λόγου υπεραριθμία σε εκπαιδευτικούς Φυσικούς και αυτή η πρόβλεψη θα υπάρξει στη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρουμε.”

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το χρονοδιάγραμμα και οι προτάσεις κριτηρίων για τον τρόπο που θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί στο προσκήνιο
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Σύλλογος Γ.Σεφέρης: Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στις 16/3 στο ΥΠΠΕΘ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                   N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης ...

Μοιράσου!