Σάββατο, 30/05/2020, 14:25

Home / Featured / Πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Ψήφισμα Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε: 10:07 μμ Φεβρουάριος 6th, 2018

Η Συνέλευση του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας  ψήφισμα – απόφαση σχετικά με την πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Σε αυτό αναφέρεται ότι τα μαθήματα που προσφέρει το Τμήμα στο ΠΠΣ καλύπτουν απολύτως τις σύγχρονες παιδαγωγικές / διδακτικές προσεγγίσεις και απαιτήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πολιτείας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ορισμός των Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020

Κλείνοντας το ψήφισμα αναφέρεται ότι η Συνέλευση του Τμήματος δηλώνει την έντονη αντίθεσή της σε ενδεχόμενες νέες διατάξεις που θα στερούν από το Τμήμα τη δυνατότητα να δίνει την ΠΠΔΕ και ζητά ομόφωνα από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσουν τα όποια σχέδια εκπονούνται και να αναστείλουν τις συζητήσεις που φαίνεται να διεξάγονται διότι – κατά τη γνώμη του Τμήματος – δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και αναστατώνουν αδικαιολόγητα την ακαδημαϊκή κοινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

Δείτε

το ψήφισμα

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως