Home / HEADER-NEWS / Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε: 1:49 μμ Φεβρουάριος 20th, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Θέμα : Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου 13:30.  Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς αποκλεισμούς σε γενική και ειδική αγωγή.

Εννιά χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ και τα Μνημόνια είναι αρκετά. Οι μηδενικοί διορισμοί είναι αποτέλεσμα του σχολείου της αγοράς που θέλουν να επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο με περιορισμένη δημόσια χρηματοδότηση, με λιγότερους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτή είναι η περιβόητη σχολική αυτονομία τους.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία και η καραντίνα της ΕΕ – ΟΟΣΑ στους διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας και καλύπτουν μόνικες ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Όμως αγώνας για μαζικούς διορισμούς σημαίνει πρώτα από όλα αποτροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους θεσμούς υπό την εποπτεία του ΟΟΣΑ .

Ειδικότερα :

  • Να μην εφαρμοστεί το 30ωρο που, προοπτικά, οδηγεί στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου και σε νέα απώλεια θέσεων εργασίας
  • Να μην επιτρέψουμε να καταργηθεί η ώρα της σίτισης που με αγώνες κατακτήσαμε και οδήγησε στην πρόσληψη πολλών αναπληρωτών
  • Να μην περάσει το σχέδιο για ένα νέο γύρο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων
  • Να μην περάσει το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας που θα οδηγήσει στην απόλυση δεκάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας
  • Να μην περάσει το νέο Λύκειο και τα σχέδια για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση που πέρα από την ένταση της ταξικότητας του σχολείου για τα παιδιά μας και το πέταγμα της μισής νεολαίας στη μαθητεία χωρίς καν απολυτήριο Λυκείου θα οδηγεί στην κατασκευή χιλιάδων πλεονασμάτων σ’ όλες τις καθηγητικές ειδικότητες συμπιέζοντας τους εκπαιδευτικούς σ’ όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης.
  • Να μην περάσει ο νέος τρόπος πρόσληψης με το προσοντολόγιο και την απαξίωση της προϋπηρεσίας  που απαιτούν ΕΕ και ΟΟΣΑ. Να μην επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μόνιμο μηχανισμό ανατροπής των πινάκων και ανακύκλωσης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Όχι στην ανθρωποφαγία και τον εμφύλιο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Ο μόνος δρόμος για την εξασφάλιση της μόνιμης δουλειάς για όλους (παλιούς και νέους αναπληρωτές!) είναι διεκδίκηση μαζικών διορισμών
  • Εδώ και τώρα εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα μέσα μεταφοράς.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.

Με βάση τα παραπάνω ο σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου και η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23/2 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Αιγαίου.

Θα ανακοινώσουμε στάση εργασίας για τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 2/3 στο Υπ Παιδείας ανάλογα και με την τελική στάση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την ημέρα εκείνη.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...