Home / Featured / ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ – Ανοιχτή Επιστολή προς Πρωθυπουργό, Κόμματα, Γονείς, Φορείς για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ – Ανοιχτή Επιστολή προς Πρωθυπουργό, Κόμματα, Γονείς, Φορείς για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 6:19 μμ Φεβρουάριος 25th, 2018  


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ.) αποτελεί την Πανελλήνια Επιστημονική και Επαγγελματική Οργάνωση των Παιδαγωγών, αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ που εργάζονται στους Παιδικούς Σταθμούς όλης της χώρας.

Αναμφίβολα, τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον της χώρας. Η ευθύνη για την αντιμετώπισή τους στην κρίσιμη προσχολική ηλικία βαραίνει όλους και πρωτίστως εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις και εκείνους που νομοθετούν.

Θεωρούμε ότι η καθιέρωση της υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο για τα παιδιά ηλικίας 4χρόνων, που προβλέπεται στο άρθρο 33, παρ. 3, στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», είναι ένα μετέωρο βήμα εκπαιδευτικής πολιτικής, το οποίο παραβλέπει τη διεθνή πρακτική και τα επιστημονικά δεδομένα, θέτει εκτός διαλόγου τις οικογένειες, δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ηλικίας και αποφασίζεται μονομερώς για την εκπλήρωση συνδικαλιστικών αιτημάτων μιας μερίδας εργαζομένων….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ


 

2 Σχόλια

  1. Έχουν απόλυτο δίκαιο. Καθαρό ρουσφετάκι προς τους νηπιαγωγούς, εις βάρος των παιδιών είναι αυτό το μέτρο. Η προσχολική αγωγή μια χαρά λειτουργεί μερίμνη των Δήμων. Θα είναι έγκλημα η υπαγωγή της στα νηπιαγωγεία.

  2. Μαρία Δάβουλου

    Μιας και γίνεται αναφορά στο «μετέωρο βήμα» της εκπαιδευτικής πολιτικής, παραθέτω την (δημοσιευμένη σε πρακτικά συνεδρίου) επιστημονική εργασία μας με τίτλο «Διετής Υποχρεωτική Φοίτηση στο Νηπιαγωγείο. Το Μετέωρο Βήμα της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής», με μοναδικό σχόλιο ότι τα αίτια που το βήμα παρέμεινε μετέωρο δεν έχουν καμία σχέση με τα επιστημονικά δεδομένα ή τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας και οικογένειας.

    https://nipiagwgein.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...