Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 17:47Όλα αυτά που μας ενώνουν – All that we share (2ο ΔΣ Σκάλας Λακωνίας) βίντεο για την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε:

7:07 μμ Φεβρουάριος 5th, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νικόλαος Γαλάνης, εκπαιδευτικός

Τηλ.: 6945042944

Email : nikolaos.galanis@gmail.com

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Εδώ και δεκαετίες η Κύπρος, το χρυσοπράσινο νησί, ζει κάτω από το βάρος «πράσινων» κι όχι μόνο διαχωριστικών γραμμών. Οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, χωρισμένοι σε ομάδες, κατηγορίες, «αντίπαλα στρατόπεδα». Μήπως όμως αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς είναι περισσότερα από όσα νομίζουμε;

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας και συγκεκριμένα η Δ’ τάξη με τη βοήθεια του δασκάλου τους Νικόλαου Γαλάνη, δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια όλο τον Ελληνισμό με τίτλο «Όλα αυτά που μας ενώνουν». Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες φαίνονται τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Απαντώντας όμως σε ερωτήσεις «ζωής» σχετικές με την Κύπρο αρχίζουν να κατανοούν πως τελικά έχουν πιο πολλά κοινά από όσα νόμιζαν.

Σε συνέχεια των εξίσου συγκινητικών μαθητικών ταινιών «Πρώτο τρένο» (σχολικός εκφοβισμός) και «SOSίβιο» (πρόσφυγες), οι μαθητές του κ. Γαλάνη καταπιάνονται με άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που παραμένει άλυτο.

Για το μαθητικό βίντεο για την Κύπρο «Όλα αυτά που μας ενώνουν»,

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συμπλήρωση της απόφασης που αφορά εγγραφές,μετεγγραφές,σχολική ζωή Β/θμιας

πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=cyvdxXb3OOg

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Ντροπή! Το βίντεο αποπροσανατολίζει από το πρόβλημα εισβολής και κατοχής της ελληνικωτάτης Κύπρου μας. Εξισώνει θύτες και θύματα, αποσιωπά το ζήτημα των αγνοουμένων και του εποικισμού, και φαντάζεται πρόσωπα που αποτελούν ισχνή μειοψηφία, και ΔΕΝ αποτελούν πρότυπο. Η μόνη λύση είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και η ΈΝΩΣΙΣ της Κύπρου με την μητέρα – Ελλάδα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δικαστικές προσφυγές

Μιλώντας για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών στο ραδιόφωνο 24/7 ο ...

Μοιράσου!