Home / Featured / Τα νέα όρια απουσιών στα ΕΠΑΛ. Τι ισχύει πλέον για τους μη παρακολουθούντες μαθητές

Τα νέα όρια απουσιών στα ΕΠΑΛ. Τι ισχύει πλέον για τους μη παρακολουθούντες μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 12:50 μμ Φεβρουάριος 19th, 2018  


Απόφαση 18533/Δ4/2-2-2018 (ΦΕΚ 450/Β/14-2-2018)

  1. Στο άρθρο 27, της αριθμ. 
     
    υπουργικής απόφασης προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:
    «6. Στην ειδική πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων των ΕΠΑΛ κάθε Α΄ τετραμήνου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δε λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.
  1. Στην παράγραφο 9 του άρθρου 28, της αριθμ. 
     
    υπουργικής απόφασης προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής:
    «γ. Ειδικά για το σχολικό έτος 2017-18 μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής και η φοίτηση μαθητή που πραγματοποίησε έως 108 απουσίες για τις Β΄, Γ΄ τάξεις Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ και έως 115 απουσίες για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑΛ, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής: α) για τις παραπάνω από τις 75 απουσίες για τις Β΄, Γ΄ τάξεις Ημερήσιων ΕΠΑΛ, 78 απουσίες για τις Β΄, Γ΄ τάξεις Εσπερινών ΕΠΑΛ και 83 απουσίες για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑΛ έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια, β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των δύο τετραμηνιαίων βαθμών διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι δεκαπέντε πλήρες και γ) δεν έχει κάνει χρήση της μη προσμέτρησης απουσιών του άρθρου 24 παρ. 2 και 3 της αριθμ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β΄ 120) υπουργικής απόφασης».
  1. Στην παρ. 5 του άρθρου 26 της αριθμ. 
     υπουργικής απόφασης προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής:
    «γ. Όταν πρόκειται για θεραπευόμενους ή ανήλικους ή ενήλικες εγκεκριμένων Οργανισμών θεραπείας απεξάρτησης του 
    ,
    απαιτείται να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βεβαίωση, στην οποία αναφέρεται το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης και η διάρκεια του. Το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης δεν απαιτείται να διαρκεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την τελευταία εγγραφή τους σε σχολική μονάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι την προσέλευση τους για την απόκτηση απολυτήριου τίτλου, αλλά να έχει διανυθεί εντός αυτού του χρονικού διαστήματος».
  1. Στο άρθρο 26 της αριθμ. 
     
    υπουργικής απόφασης προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:
    «7. Οι μαθητές της περίπτ. γ΄ της παρ. 5 προκειμένου να προσέλθουν σε εξετάσεις ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες προσκομίζουν βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα των εγκεκριμένων οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι μαθητές κάνουν χρήση του δικαιώματος ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες για την απόκτηση απολυτήριου τίτλου Γυμνασίου ή Λυκείου, εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρία (3) έτη από την τελευταία εγγραφή τους πριν την τρέχουσα εγγραφή τους ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες στην αντίστοιχη σχολική μονάδα».

Σημειώνεται ότι μερικές από τις ανωτέρω προσθήκες είχαν προαναγγελθεί με την 

εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...